ep archivo   letrero del banco bankinter en una de sus oficinas en madrid espana a 25 de marzo de
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

El Consell d'Administració de Bankinter ha aprovat abonar el proper 1 d'octubre als accionistes del banc el primer dividend corresponent als resultats del primer semestre del 2021, excloent-ne la plusvàlua generada per la segregació de Línia Directa, per un import brut de 0,1332 euros per acció (0,1079 euros d'import net).

  • 7,31€
  • 0,52%

L'entitat distribueix així entre els seus accionistes, en aquest primer pagament amb càrrec a aquest exercici, un import íntegrament en efectiu de 119,78 milions d'euros, un 168% més que l'import distribuït amb càrrec a tot l'exercici de 2020, que va ser de 44.720.000 d'euros.

Bankinter reprèn, d'aquesta manera, la seva tradicional retribució a l'accionista, un cop derogada, a partir de l'1 d'octubre, la recomanació limitativa del pagament de dividends i recompra d'accions de la banca emesa pel Banc Central Europeu (BCE).

Bankinter considera que "la sòlida situació de l'entitat en termes de capital, solvència, rendibilitat i qualitat d'actius, que van quedar acreditats durant les últimes proves d'esforç realitzades al juliol per l'EBA, li permeten tornar a un 'pay out' del 50%".

Segons els resultats d'aquest exercici de resiliència al qual l'Autoritat Bancària Europea (EBA), en cooperació amb el Banc Central Europeu (BCE) i la Junta Europea de Risc Sistèmic (JERS), va sotmetre els principals bancs del continent, Bankinter se situaria com el banc espanyol amb menor impacte en la seva solvència davant un hipotètic escenari macroeconòmic advers i el tercer amb menor impacte entre totes les entitats europees analitzades.

Cal assenyalar en referència a això, que Bankinter va plantejar aquest exercici contemplant un 'pay out' del 50% tant a l'escenari base com a l'advers per a tots els anys de projecció.

Durant el primer semestre de 2021, Bankinter va obtenir un benefici net recurrent, excloent-ne la plusvàlua per l'operació de Línia Directa, que es destina a reserves. Aquest resultat ordinari va ser de 244.500.000 d'euros, un 124,1% superior al del primer semestre del 2020, amb "fort" impuls de l'activitat comercial.

Noticias relacionadas

contador