ep imagen del expositor de telefonica en el mobile world congress 21
TELEFÓNICA

Telefónica ha patit (-3,67%) en borsa després que Barclays s'hagi tornat baixista amb les seves accions, en retallar el seu consell sobre l'operadora de telecomunicacions fins a infraponderar des de mantenir i el preu objectiu fins als 3,40 euros per acció des dels anteriors 4 euros.

  • 4,15€
  • 0,78%

Segons la valoració que fan des del banc britànic, la pujada borsària de Telefónica aquest any ha anat massa lluny. "Reconeixem el progrés realitzat per l'empresa, especialment en el palanquejament, però seguim veient importants desafiaments per davant", argumenten els seus analistes.

Els principals factors negatius que justifiquen aquesta rebaixa de valoració i recomanació són els següents:

1. Competència intensa a Espanya, que es reflecteix en la caiguda de clients i que inclou "costosos drets de la Lliga, amb poques probabilitats de enovar-se a un preu més baix". Això seguirà pressionant la generació de flux de caixa.

Segons la seva valoració, Espanya es caracteritza per una "competència molt intensa" i és un mercat on Telefónica "segueix perdent quota" a favor dels operadors de baix cost. "Fins fa poc, havia pogut compensar això amb augments de preus en la gamma alta, on domina, però els clients semblen estar disminuint-se", assenyalen aquests analistes, que anticipen caigudes del flux de caixa operatiu en aquest mercat fins al 2023.

2. Venda de la xarxa de fibra a Espanya. No es mostren molt impressionats amb la possibilitat que l'operadora vengui una participació en la seva xarxa de fibra a Espanya, que està valorada entre 15.000 i 19.000 milions d'euros.

"La potencial venda de la xarxa de fibra a Espanya podria ser positiva, però veiem més avantatges per a altres companyies que poden realitzar operacions similars", argumenten.

3. Llatinoamèrica. Barclays comenta que la majoria de les vendes d'actius ja s'han realitzat (Telefónica ha comunicat aquesta jornada la venda de la seva filial a El Salvador per 125 milions d'euros). "Excepte pel Brasil, les perspectives són mixtes", afirmen aquests experts.

4. Palanquejament. Sobre el palanquejament, consideren que la ràtio de 3,4 vegades sobre l'OIBDA esperat per 2022 "segueix sent alt". En la seva opinió, Telefónica "ja ha monetitzat gran part de la seva infraestructura enfront dels seus competidors", per la qual cosa té poc marge en aquest sentit per seguir reduint el seu deute, raó per la qual veuen "més potencial" en altres operadores.

Noticias relacionadas

contador