ep dancausa bankinter 20170427120402
JMCADENAS /BANKINTER

Bankinter estima que, si el Tribunal Suprem confirma la seva decisió de la passada setmana en relació amb l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats (AJD) el proper 5 de novembre, el cost a futur de la mesura per al banc serà d'entre l'1% i l’1,1% del nominal de cada hipoteca, percentatge que correspon a uns 8 punts bàsics anuals tenint en compte que el termini mitjà d'una hipoteca de Bankinter és de dotze anys. En tot cas, l'entitat intentarà no repercutir la totalitat del cost de l'impost si el Suprem manté la seva decisió.

Així ho ha explicat durant la roda de premsa de resultats la directora financera de l'entitat, Glòria Hernández, que ha demanat que es faci una "anàlisi rigorosa" del possible impacte després de les "terrorífiques" previsions emeses per grans cases d'inversió, que l’han xifrat fins a 10.000 milions d'euros.

Per la seva banda, María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter, ha explicat que el banc que dirigeix ​​no ha paralitzat la concessió d'hipoteques i, de fet, està assumint el cost de l'impost en les hipoteques a les quals ja s'havia aconseguit una oferta vinculant. A la resta, l'entitat està mantenint les condicions pactades, segons ha assenyalat.

Dancausa s'ha mostrat sorpresa i en contra de l'última opinió emesa pel Suprem i ha defensat que el sector financer "ha complert escrupolosament" amb la legalitat establerta fins fa uns dies. "Aquesta situació és insòlita i és una situació en la qual totes les parts perdem", ha afegit.

"Nosaltres mai vam treure de web la nostra oferta de preus, no hem canviat ni una coma les tarifes i els preus que tenim. No hem parat ni una sola hipoteca, hem tingut la mateixa activitat que si no s'hagués produït aquesta sentència", ha apuntat Dancausa.

Hernández ha explicat que Bankinter està intentant "negociar el més mínim possible" amb els consumidors que estan omplint aquests dies les seves hipoteques i que no havien signat una oferta vinculant per poder "rescabalar d'aquest cost" amb el qual el banc no comptava, en relació amb l'impost, que està assumint Bankinter. Una cosa al qual Dancausa ha respost que l'entitat està estudiant com ser més eficient i no haver de repercutir al client tot el pagament de l'impost.

"Caldria canviar la percepció de la societat sobre la banca, això no fa bé a ningú. De vegades espanta veure les opinions que tenen sobre la banca els polítics", ha manifestat Dancausa, que ha lamentat que els bancs estan "sols" i ha apuntat que "en algun moment" algú haurà d’"ajudar i protegir" la banca.

Noticias relacionadas

contador