ep els reptesbankia recuperarreputacio perdudala crisi muscular le
BANKIA

Banc Sabadell i Bankia cotitzen en verd aquest dilluns, després de les informacions publicades a Bolsamanía sobre les converses que les dues entitats haurien mantingut sobre una possible fusió. De fet, el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri lidera les pujades de la sectorial bancària en aquesta arrencada setmanal, que tracta de desfer-se del pessimisme suscitat després del gir acomodatici dels bancs centrals a un i altre banda de l'Atlàntic i de les males dades dels PMI preliminars de l’Eurozona del mes de març.

  • 1,46€
  • 1,04%
  • 1,78€
  • 2,65%

Bankia avança una mica més d'un 1%, fins als 2,375 euros per acció, el banc madrileny cedeix terreny, però, després que el preu hagi tocat els 2,384 euros abans de la mitja sessió. Banc Sabadell, per part seva, puja un 0,40%, fins als 0,9126 euros, tot i que ha assolit un màxim als 0,928 euros. El panorama dels bancs de l'IBEX és positiu en termes generals, amb alces en totes les entitats d'entre un 1% i un 0,4%.

Segons ha revelat Bolsamanía, els dos bancs van negociar la seva fusió durant bona part de l'any passat. Fonts coneixedores del procés expliquen a aquest mitjà que van descartar l'operació per la caiguda en borsa de les dues entitats i la impossibilitat que l'Estat vengués prèviament un paquet en borsa, per no tenir un pes excessiu en l'entitat fusionada. Les informacions també apunten que no descarten tornar a plantejar l'operació en el futur si les cotitzacions del sector es recuperen.

Així les coses, la sectorial bancària estan tirant d'un IBEX que cotitza entre el vermell i el verd, igual que les principals places europees que no acaben de decidir-se per les pujades tot i que el resultat de l’IFO alemany ha imbuït una mica d'optimisme entre els inversors. Les pors d’una recessió en potència mantenen, no obstant això, els operadors després de la barrera.

Noticias relacionadas

contador