ep miguel angel fernandez ordonez 20171107091202
EUROPA PRESS

L'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha rebatut aquest dilluns l'expresident de Bancaixa, José Luis Olivas, i ha afirmat, en qualitat de testimoni, que l'entitat llevantina no hauria "aguantat" sense haver-se integrat amb Caja Madrid i cinc caixes en el grup financer BFA-Bankia.

"Bancaixa no aguanta, Bancaixa no pot, ara està complint però en uns mesos amb la situació que tenim, no aguanta", ha recordat que li van comunicar els inspectors de l'organisme amb motiu de la preparació de la trobada que mantindrien Ordóñez i el seu segon, Javier Aríztegui, amb Olivas per instar-lo a formar part del projecte.

Segons ha explicat a la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional, que ha reprès avui el judici per la sortida a borsa de Bankia, el Banc d'Espanya es va veure obligat a celebrar aquella cita després que l'expresident de Caixa Madrid, Rodrigo Rato, els comuniqués que el seu homòleg a Bancaixa "no es posa al telèfon".

"Per això, el sotsgovernador organitza una reunió a la qual assisteixo, cosa poc habitual, una mica per dir-li a Olivas que el només no anava a funcionar", ha respost a la fiscal del cas, Carmen Llúria.

Un discurs que contradiu la declaració d'Olivas el passat 25 de febrer, que va afirmar que "no veia" la integració amb Caja Madrid i la resta de caixes "perquè Bancaixa era solvent i tenia un 52% de solvència per sobre de l'exigida".

En aquest sentit, Ordóñez ha asseverat haver-se sentit "sorprès" pel fet que "una persona que té totes les dades" -en al·lusió al president de Bancaixa- negués els potencials problemes de la caixa, no en va qui abans se n'assabenta "és el gestor".

En la seva opinió, el Banc d'Espanya "no va treure el bat de beisbol sinó que el que li van dir a Olivas és que creien que l'entitat no podia subsistir sola".

Noticias relacionadas

contador