ep conseller delegatbanc sabadell jaume guardiola arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
1,49€
  • 0,04€
  • 3,08%

Els experts de Keefe, Bruyette & Woods han actualitzat les seves valoracions sobre els bancs espanyols amb motiu de l'últim moviment del Banc Central Europeu (BCE), que va anunciar durant la reunió del passat 7 de març una nova ronda de liquiditat per a les entitats financeres (TLTRO).

Aquests analistes expliquen que l'impacte sobre els bancs espanyols d'aquesta mesura extraordinària del BCE "hauria de ser, en última instància, una correcció important de les expectatives del marge d'interessos (NII)".

"Les nostres expectatives d’NII ja estaven per sota de les previsions del consens per a 2021", indiquen aquests analistes, que han realitzat retallades addicionals amb motiu de la TLTRO anunciada pel banc central.

Les estimacions de Keefe, Bruyette & Woods per al marge d'interessos el 2021 estan ara un 7% per sota de les del consens del mercat. "Per als bancs domèstics esperem de mitjana un creixement en el marge d'interessos de només l’1,0% interanual el 2020 i del 0,30% el 2021. Això es compara amb l'actual taxa de creixement del consens del 4,0% i del 4,5%, respectivament", expliquen aquests analistes.

Des de la companyia creuen que "la qüestió" per als bancs espanyols no és tant que la TLTRO III es troba en condicions lleugerament menys favorables, sinó que més aviat serà difícil aconseguir un marge bàsic de més d'un dígit baix. "A més, les expectatives del consens pel que fa al creixement del marge d'interessos són encara massa optimistes", assenyalen.

BANC A BANC

Keefe, Bruyette & Woods indica que els seus bancs domèstics "menys preferits" són CaixaBank i Bankia. Segons els dos tenen un consell d'infraponderar, amb preus objectius de 3,39 euros (baixa des de 3,43 euros) i 2,80 euros (davant els 2,90 euros anteriors), respectivament.

D'altra banda, destaca el fort potencial de revaloració que atorga a Sabadell (+70%) i Unicaja (+60%), tot i que per al primer (sobreponderar) ha retallat el preu d’1,73 euros a 1,70 euros. En el cas d'Unicaja, el seu consell està també en sobreponderar, amb un preu objectiu que es manté a l’1,60 euros.

Per als dos bancs grans, Santander i BBVA, el seu consell és de neutral i infraponderar, respectivament. A l'entitat càntabra li manté el preu objectiu de 4,55 euros i BBVA, el de 6,06 euros.

Finalment, manté la seva valoració de Bankinter (neutral, preu de 7,56 euros) i la de Liberbank (neutral, preu objectiu de 0,47 euros).

Noticias relacionadas

contador