ep economiafinanzas- oliu afirmabanco sabadell ira reduciendo oficinasma
EUROPA PRESS

Banc Sabadell i Bankia podrien protagonitzar la primera fusió en molt de temps entre 'grans bancs' al sector financer espanyol... o no. Les dues entitats han estat tota la setmana a l’'ull de l'huracà' per les especulacions sobre una possible operació corporativa. Aquest dijous se segueix parlant d'aquest assumpte mentre que les dues lideren els descensos a l'IBEX, amb caigudes de l’1,5%, respectivament.

  • 1,69€
  • 3,27%
  • 1,78€
  • 2,65%

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, en una trobada amb els mitjans prèvia a la junta que se celebra aquest dijous, va dir que no hi havia cap fusió sobre de la taula però també va reconèixer que "totes les coses que estan sota la taula poden tornar a estar-ne a sobre, mai se sap".

Tots els mitjans es fan ressò avui d'aquestes paraules i s'apunta a una possible operació que, segons molts, tindria sentit per a ambdues parts.

La setmana començava ja amb aquestes especulacions després que Bolsamanía publiqués dilluns que Bankia i Sabadell van negociar una fusió durant l'any passat però que la van descartar finalment per les caigudes en borsa de les dues entitats, cosa que impedia que l'Estat vengués prèviament un paquet en borsa per no tenir un pes excessiu en l'entitat fusionada. Aquesta web també avançava que les dues entitats no descarten tornar a analitzar l'operació en el futur, cosa que va reconèixer el president de Sabadell aquest dimecres.

Dilluns, després de conèixer la notícia, Sabadell i Bankia van liderar les pujades a l'IBEX durant bona part de la jornada, especialment l'entitat presidida per Goirigolzarri. En el cas del banc català, el seu comportament en borsa està sent més negatiu durant els últimes temps penalitzat, en bona mesura, pel Brexit (Sabadell té una important presència al Regne Unit de la mà de la seva filial TSB). De fet, en el conjunt de 2019, el banc és el pitjor valor de l'IBEX, amb caigudes properes al 13%.

Noticias relacionadas

contador