ep presidentbanc sabadell josep oliu 20171017111702
BANCO SABADELL

Josep Oliu, president de Banc Sabadell, va deixar aquest dimecres oberta la porta a una fusió amb Bankia. Durant una trobada amb els mitjans prèvia a la junta d'accionistes d'aquest dijous, el màxim responsable del banc català es va referir a la informació publicada per Bolsamanía dilluns segons la qual Sabadell i Bankia van negociar la seva fusió l'any passat però la van descartar per la caiguda de tots dos en borsa. Oliu ha assegurat que "no hi ha cap operació sobre de la taula", però va admetre que "totes les coses que estan sota la taula poden tornar a estar-ne a sobre, mai se sap".

  • 1,46€
  • 1,04%
  • 1,78€
  • 2,65%

Bolsamanía publicava aquest dilluns que Banc Sabadell (que va contractar com a assessor Citi) i Bankia van negociar la seva fusió durant l'any passat però la van descartar per les caigudes en borsa de les dues entitats, cosa que impedia que l'Estat vengués prèviament un paquet en borsa per no tenir un pes excessiu en l'entitat fusionada. Aquesta web també avançava que les dues entitats no descarten tornar a analitzar l'operació en el futur, cosa que va reconèixer el president de Sabadell aquest dimecres.

Oliu va reconèixer, a més que, després de les caigudes sofertes en borsa, Sabadell s'ha convertit en un possible objectiu de compra: "Pot ser una oportunitat per a altres en estar tan infravalorat, algú pot veure que el banc val molt més del que cotitza. Som una oportunitat per si algú ens volgués comprar".

Ara bé, també va recordar que "els altres bancs de la UE no és que estiguin molt cars, nosaltres cotitzem a 0,5 vegades el valor en llibres i a França BNP està igual i Société Générale a 0,35. A Alemanya estan a 0,3. Tenim un problema general. Per què ningú compra Deutsche Bank?"

Aquestes baixes valoracions s'expliquen per la falta d'apetència dels inversors pel sector bancari. Una cosa que es deu, segons la seva opinió, l'ajornament de les expectatives de pujades de tipus fins a 2021 o 2022, als problemes de neteja de balanços heretats de la crisi en altres països (a Espanya aquest procés ha conclòs) i als problemes reguladors per l'absència d’"unes regles clares sobre quin és el capital desitjable en els bancs ni com es mesura".

UN FUSIÓ AMB TOTS ELS SENTITS

L'operació entre Sabadell i Bankia tindria lògica. D'una banda, necessiten buscar sinèrgies davant el prolongat escenari de tipus d'interès negatius i l'escàs creixement del crèdit. De l'altra, Sabadell per fi aconseguiria posar-se a l'altura dels grans en duplicar la seva grandària (té 222.000 milions d'actiu i Bankia, 205.000).

Per la part de Bankia, l'Estat tindria més fàcil recuperar una major part de les ajudes en tractar-se d'una entitat més gran. I ja se sap que al BCE li agrada la mida. Finalment, seria una operació molt ben vista políticament en unir entitats de Madrid i Barcelona.

Noticias relacionadas

contador