ep economiabolsa- ibex 35 sube019 enjornadasalva9200 puntos
EUROPA PRESS - Archivo

El sector bancari espanyol manté la seva mala ratxa en borsa des que es va conèixer la decisió de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) de congelar els tipus el 2019. Una jornada més, totes les entitats financeres de l'IBEX cotitzen en vermell, però avui les caigudes són més destacades en Sabadell (-3,42%) i Santander (-1,41%), dues entitats amb gran exposició al Regne Unit.

Els inversors han apostat per les vendes després de l'últim capítol que va viure ahir el Brexit. El Parlament britànic va aprovar ahir assumir el timó de les decisions relatives a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, unes competències que estaven en poder de la primera ministra britànica, Theresa May.

L'exposició de Sabadell al Regne Unit és superior al 20%, mentre que a Santander és de l’11%. Per tant, no és estrany que siguin valors vulnerables a qualsevol notícia sobre el Brexit. Tot i així no han estat les úniques companyies afectades, ja que IAG, grup d'aerolínies al qual pertany British Airways, ha cedit un 1,15%.

Amb la jornada d'avui són ja cinc sessions consecutives de caigudes per a Sabadell, que acumula una caiguda de l’11,3%, cosa que el porta a perdre un 12% en el conjunt de 2019. Per la seva banda, Santander també encadena cinc sessions a la baixa, amb un descens acumulat del 9%, encara que la seva situació anual és mes còmoda, amb un repunt del 2%.

Noticias relacionadas

contador