ep jose ignacio goirigolzarri 20190320115302
CEDIDA - Archivo
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

Bankia ha tancat la sessió borsària d'aquest dimarts amb una caiguda del 4,5% en borsa aquest dimarts. El valor descendeix des del mateix moment en què els líders de PSOE i Unides Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, respectivament, han anunciat el seu pacte per conformar un govern de coalició.

L'entitat ha passat tot el matí en números verds, amb pujades de més d'un 1% que sobtadament s'han convertit en caigudes quan s'ha fet oficial l'acord entre les dues formacions polítiques. Els inversors acusen la incertesa sobre el futur de Bankia, entitat que Unides Podem vol convertir en una banca pública, com ha manifestat en nombroses ocasions.

Seguien els passos de Bankia altres entitats, com CaixaBank, que ha tancat amb una caiguda propera al 3%. Sabadell s'ha deixat un 2,4% i Bankinter, un 1,4%, mentre que els bancs més internacionalitzats, Santander i BBVA, han retrocedit un 1% o menys (0,6% en el cas de la segona).

L'IBEX 35 també ha patit un canvi de sentit en conèixer l'acord. Encara que l'efecte ha estat més lleu en el conjunt del selectiu, la veritat és que l'índex pujava al voltant d'un 0,3% abans de la notícia, al compàs de les borses europees, i ha tancat la sessió amb una baixada del 0,89%.

Noticias relacionadas

contador