sanchez iglesias congreso acuerdo

L'acord assolit entre PSOE i Unides Podem aquest dimarts inclou diverses mesures d'aspecte econòmic, entre les quals destaquen una pujada d'impost per finançar la major despesa social, però sense augmentar el dèficit públic. El text signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias també assenyala garantir la revaloració de les pensions i una llei d'igualtat laboral.

Justícia social i equilibri pressupostari és el títol del desè i últim punt del document pel qual PSOE i Unides Podem han arribat a un preacord per formar un Govern progressista de coalició "que situï Espanya com a referent de la protecció dels drets socials a Europa, tal com els ciutadans han decidit a les urnes", explica.

Impulsaran "una reforma fiscal justa i progressiva" que acosti Espanya a Europa i "s'eliminin els privilegis fiscals"

En aquest sentit, les dues formacions es comprometen a l'avaluació i el control de la despesa pública, cosa que qualifiquen com "essencial per al sosteniment de l'Estat del Benestar sòlid i durador". Així, destaquen que el futur govern impulsarà polítiques socials i nous drets d'acord amb l'acord de responsabilitat fiscal d'Espanya amb Europa "gràcies a una reforma fiscal justa i progressiva" que acosti el nostre país a Europa i "s'eliminin els privilegis fiscals".

Un altre dels assumptes en matèria econòmica tractat al document rubricat tan sols dos dies després de les eleccions generals, és el que té a veure amb els serveis públics, entre els quals s'inclou el "blindatge de les pensions". Es farà, segons el text, assegurant la sostenibilitat del sistema públic de pensions i la seva revaloració d'acord amb el cost de la vida.

A més, en l'aspecte laboral, Sánchez i Iglesias han acordat "consolidar el creixement i la creació d'ocupació", amb l'objectiu de combatre la precarietat del mercat laboral garantint un treball "digne, estable i de qualitat". També s'estableix l'enfortiment tant de les petites i mitjanes empreses com dels treballadors autònoms. Per això, el pacte inclou impulsar la reindustrialització i el sector primari, a més de facilitar des de l'Administració les bases per a la creació de riquesa, benestar i ocupació.

Noticias relacionadas

contador