ep archivo   el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras 1i y la presidenta de inditex
M. Dylan - Europa Press - Archivo

Bank of America (BofA) reitera la seva aposta per Inditex després dels resultats del primer semestre fiscal i del segon trimestre estanc publicats ahir dimecres. L'entitat aconsella comprar amb un preu objectiu de 43 euros, xifra que implica atorgar-li un potencial del 20% des dels nivells actuals de cotització.

  • 43,15€
  • -0,35%

"El segon trimestre d'Inditex va tornar a ser positiu en tots els àmbits; n'esperem més millores en el futur", assenyala BofA. "Inditex guanya quota de forma consistent amb un marge líder al sector. Seguirà ampliant la bretxa amb la competència", afegeix.

Inditex va anunciar aquest dimecres una millora del benefici del 40,1% (2.513 milions) i de les vendes del 13,5% (16.851 milions). La tèxtil gallega va avançar que les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 d'agost i l'11 de setembre del 2023 han crescut un 14% respecte al mateix període del 2022. La companyia va rebre aquests comptes amb fortes caigudes, encara que finalment es va recuperar al tancament del dia i va acabar amb lleugeres retallades.

"Creiem que la debilitat del preu de l'acció després de conèixer els resultats es deu principalment al posicionament i s'hauria de veure com una oportunitat de compra", comenten des de BofA, exactament igual que opinen els experts d'RBC, que avui han pujat el preu objectiu de Inditex fins als 38 euros des dels 37 euros (sobreponderar).

Bank of America creu que les tendències de vendes mensuals es poden veure afectades per factors externs no fonamentals i, si les vendes de principis de setembre es van veure realment afectades per l'onada de calor, “no veiem cap raó per la qual Inditex no recuperi la demanda acumulada de productes de tardor/hivern quan el temps es normalitzi".

"El que més ens importa és que Inditex està mostrant un consistent i significatiu guany de quota de mercat, amb una rendibilitat creixent i més de 2 vegades superior a la dels seus competidors, i està fent tot el necessari per ampliar encara més aquesta diferència amb la competència. Això significa que creiem que Inditex registrarà una TACC (taxa de creixement anual composta) d'ingressos al voltant del 10% i una TACC de beneficis de gairebé el 20% per a l'exercici 26 (que finalitza el 26 de gener)", afirma BofA.

Noticias relacionadas

contador