ep archivo   zara inditex de amberes
INDITEX - Archivo

Bankinter ha elevat aquest dimecres el preu objectiu d'Inditex fins als 39 euros des de 37 euros, alhora que reitera el consell de comprar, després de conèixer-ne els resultats del primer semestre fiscal (de l'1 de febrer al 31 de juliol) del gegant tèxtil gallec.

  • 43,56€
  • -1,80%

En relació amb els comptes del segon trimestre estanc (de maig a juliol), Bankinter destaca que "baten les expectatives", amb creixement i marges "resilients" en un entorn difícil.

Al segon trimestre estanc, les vendes pugen fins als 9.240 milions (+14%) enfront dels 9.059 milions esperats. L'EBIT se situa als 1.682 milions enfront dels 1.768 milions estimats i el benefici net puja fins als 1.345 milions, xifra que contrasta amb la previsió de 1.247 milions.

"Les vendes desacceleren lleugerament el ritme amb què va arrencar el trimestre (+14% enfront del +16% entre l'1 de maig i el 4 de juny), però mantenen el creixement de doble dígit per desè trimestre consecutiu", diu Bankinter.

El banc afegeix que l'arrencada del tercer trimestre és bona. De l'1 d'agost a l'11 de setembre, les vendes creixen un 14%.

Pel que fa al marge brut, augmenta 27 punts bàsics, fins al 58,2%. "Malgrat la desacceleració prevista per als propers trimestres, un bon control de costos juntament amb la capacitat d'elevar preus defensen els marges a nivells de màxims històrics", diu Bankinter.

"La generació de cash flow lliure es mantindrà resilient i una forta posició de caixa neta, superior als 10.500 milions, permetran una contínua millora de la remuneració als accionistes", conclou el banc.

QUÈ N'OPINEN ALTRES ANALISTES?

Des de Renta 4 subratllen la "gran evolució" al segon trimestre estanc i el bon inici de les vendes del tercer trimestre, juntament amb la visibilitat "elevada" per complir els objectius del 2023.

Inditex manté els objectius per a l'any que impliquen un creixement de l'espai a botiga positiu (net del pla de tancament de botigues a proximitat) i +3% brut (només obertures). Així mateix, preveu estabilitat del marge brut (+/-50 pp enfront del 57% del 2022) i dividend d'1,20 euros, un +29% enfront del 2022. A més, estima un impacte de les divises en les vendes del -3,5 % (-3 pp el primer semestre de 2023).

Victoria Scholar, responsable d'inversions d'Interactive Investor, remarca el fet que Inditex segueix registrant fortes vendes malgrat l'afebliment del consum, la reducció del parc de botigues i l'augment dels preus, "cosa que li ha permès preservar els marges davant la pressió inflacionista dels costos".

Tot i això, Scholar adverteix que l'apreciació de l'euro és un factor clau que cal tenir en compte, ja que l'impacte a la baixa de les divises és més gran del previst, i creu que aquest és el motiu que avui estigui caient en borsa. "Altres preocupacions per al segon semestre inclouen la possibilitat d'una menor demanda dels consumidors i preus més baixos, cosa que podria afectar negativament els beneficis", diu aquesta experta.

"Malgrat això, les accions segueixen pujant amb força des del començament d'any, cosa que converteix Inditex en un guanyador destacat del sector el 2023", conclou Scholar.

Noticias relacionadas

contador