atresmedia mediaset portada5

40 milions de sanció a cadascuna. La CNMC ha aprovat la multa a Mediaset i Atresmedia i l'ha fixat en aquesta quantitat que, al seu torn, representa al voltant d'un 4% dels ingressos totals de les dues companyies. Com a resultat, la cotització de les dues es ressent al parquet amb caigudes de l'1,6% i del 4%, respectivament.

  • 4,79€
  • 0,84%
  • 2,89€
  • -4,24%

La llum verda de la CNMC a aquesta sanció va tenir lloc aquest mateix dimarts. Aquesta estirada d'orelles té lloc després d'observar comportaments contraris a la competència al mercat publicitari televisiu.

La multa posa fi a dos anys d'investigació de l'obertura de l'expedient a ambdues. Ara, a Atresmedia i Mediaset només els queda recórrer aquesta decisió davant els tribunals. Més enllà de la multa econòmica, des de Defensa de la Competència insten les dues companyies a crear mecanismes d'informe i vigilància per impedir que aquestes pràctiques es repeteixin al futur.

En recórrer la sanció com s'espera que les dues empreses facin, el seu full de ruta passa per interposar directament un recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional en un termini de dos mesos a partir de l'endemà de rebre la notificació.

Des de Banc Sabadell reconeixen que és una notícia negativa per a les dues cotitzacions i entenen que el recurs pot estendre "fins a cinc mesos addicionals" als tribunals.

ATRESMEDIA, LA 'GUANYADORA' D'OCTUBRE

La sanció del CNMC passa precisament per l'alt contingut publicitari que les dues empreses dediquen als seus espais tenint en compte que entre les dues concentren un 66% de l'audiència total espanyola.

Precisament aquest dimecres Renta 4 analitza les audiències d'octubre amb un clar guanyador: Atresmedia. La cadena ha aconseguit destacar per sobre de la resta gràcies a la bona feina de La Sexta en plena cobertura electoral.

Noticias relacionadas

contador