italie-pont-atlantia-critique-la-fin-de-la-concession-de-sa-filiale

Atlantia segueix caient al parquet. El soci italià de l'espanyola ACS s'enfonsa un 8% a la Borsa de Milà aquest dilluns davant la persistent amenaça de perdre les seves concessions a Itàlia després del tràgic accident del pont de Gènova que va deixar 43 morts.

Atlantia acumula ja una caiguda de gairebé el 30% des de dilluns passat, just abans de tenir lloc la caiguda de la infraestructura en la qual treballava la concessionària Autostrade, de la qual posseeix el 88,06%.

La companyia pot perdre la concessió per gestionar les carreteres italianes

Divendres passat, el primer ministre italià, Giuseppe Conte, va anunciar que el seu govern havia iniciat les gestions per retirar a Autostrade la concessió per explotar l'autopista A10 que travessa el pont Morandi, precisament el que es va ensorrar parcialment el passat dimarts.

Concretament, Conte va afirmar que Autostrade "té dret a fer arribar a les seves pròpies observacions en el termini de 15 dies, tenint en compte que el desastre és un fet objectiu i inimpugnable i que la responsabilitat d'evitar-lo era de la (empresa) concessionària per les seves obligacions de manteniment i custòdia".

Per la seva banda, el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha afirmat aquest dilluns que no està al corrent d'una llei que revoqui les concessions d'Autostrade a Itàlia: "No ho sé, no he estat seguint la premsa. No tinc ni idea , així que no contestaré", ha apuntat Salvini a la RAI, quan se li ha preguntat per un article del diari La Reppubblica al qual s'afirma que la coalició del Govern està preparada per emetre un decret o una llei que acceleri la cancel·lació de la concessió estatal d'Autostrade. Aquesta legislació revocaria les concessions de la companyia per operar autopistes de peatge.

Mentrestant, Autostrade ha anunciat que crearà un fons de 500 milions d'euros per compensar els afectats pel tràgic incident. I tot, després que el propi Salvini afirmés que la concessionària "ha d'obrir la seva cartera, reconstruir-ho tot i compensar a tots".

Noticias relacionadas

contador