atlantia logo
Atlantia

El grup de concessions italià Atlantia, propietari del 88,06% de Autostrade, empresa concessionària de l'autopista A10 i del pont que es va enfonsar aquest dimarts a Gènova causant 38 morts, ha advertit que l'anunci per part del Govern sobre la revocació de la concessió a la seva filial pot tenir repercussions en accionistes i bonistas de la companyia.

En un comunicat publicat abans de l'obertura del mercat, Atlantia ha assenyalat que l'anunci sobre el procediment per a la rescissió de la concessió de Autostrade va ser comunicat públicament sense que l'empresa hagi rebut una notificació d'incompliment específica i sense cap verificació de les causes materials de l'accident.

En aquest sentit, la concessionària controlada per la família Benetton ha recordat que en cas de produir-se la terminació anticipada o la revocació de la concessió, d'acord amb les regles i procediments previstos en aquest contracte de concessió, "s'ha de pagar al concessionari una indemnització igual al valor residual de la concessió".

Així mateix, la companyia ha advertit que "la modalitat d'aquest anunci pot tenir repercussions en els accionistes i bonistes d'Atlantia", per la qual cosa ha subratllat que segueix recolzant a Autostrade en la seva interlocució amb el Govern en un moment tan sensible amb l'objectiu protegir els interessos dels seus accionistes i bonistes mitjançant una informació correcta i oportuna al mercat.

Els títols d'Atlantia, que van tancar la sessió del passat dimarts amb una caiguda del 5,39%, no han pogut començar a cotitzar aquest dijous, després que ahir la Borsa de Milà romangués tancada, davant la volatilitat registrada entre les ordres rebudes, que indicarien una caiguda del 23,5% en el preu de les seves accions.

El ministre de Transports italià, Danilo Toninelli, va reclamar aquest dimecres la dimissió de la cúpula directiva de Autostrade a l'Itàlia i va plantejar la possibilitat de retirar-li la concessió de l'autopista A10. "El primer de tot els directius d'Autostrade a l'Itàlia han de dimitir", va afirmar Toninelli en un missatge publicat en el seu perfil de Facebook, després d'expressar la seva "ràbia perquè en un país civilitzat no es pot morir per un pont que s'esfondra".

El también viceprimer ministro y líder del M5S, Luigi di Maio, ha defendido que el derrumbe "se podía evitar" puesto que "no se realizó el mantenimiento". "Los responsables tienen nombre y apellido y son Autostrade per l'Italia", indicó Di Maio, añadiendo que si esta no realizó el mantenimiento "hay que retirar las concesiones y pagar multas".

contador