ep presidenteacs florentino perez ante la ultima juntaaccionistas
ACS

ACS (-5%) és el pitjor valor de l'Ibex 35 aquest dijous. La constructora de Florentino Pérez es ressent en el parquet de la incertesa que envolta aquests dies al seu soci italià, Atlantia. L'ensulsiada d'un pont a Gènova en el qual aquesta última treballava, ha posat en escac a la companyia que podria arribar a perdre fins i tot la seva concessió estavella: l'autopista del país.

ACS

  • 38,22€
  • -0,16%

Atlantia va tancar la sessió del dimarts, just el dia del tràgic accident, amb un desfermament de més del 5% a la Borsa de Milà. En aquests moments, els títols de la concessionària italiana estan suspesos de cotització, encara que s'espera que puguin obrir amb una caiguda superior al 20%.

El soci italià de la constructora de Florentino Pérez es ressent durament en el parquet després de la tragèdia del pont de Gènova

Autostrade, la filial de Atlantia que opera la circumval·lació de Gènova, va assegurar en un comunicat que es trobava treballant per reforçar l'estructura del viaducte i monitoritzava de manera constant l'estat del pont.

L'Executiu italià no ha trigat a revocar la concessió d'aquesta autopista, que posseïa la companyia fins al proper 2038. A més, Atlantia podria arribar a perdre altres de les seves grans concessions, com una nova circumval·lació a la ciutat italiana amb una inversió de 4.300 milions d'euros. A això se suma altres dos projectes que el soci d'ACS tenia pactats amb el Govern italià valorats en uns 6.200 milions d'euros.

L'Executiu italià va anunciar una multa a Atlantia d'aproximadament 150 milions d'euros, a la qual podrien sumar-se noves sancions.

contador