arcelormittal, acero, arcelor
23,66€
  • 0,16€
  • 0,68%

ArcelorMittal ha liderat aquest dimarts les alces de l'IBEX 35 en pujar un 6,43% impulsada per les fortes alces en l'alemanya Thyssenkrupp, que s'ha revalorat amb ganes (+5%) després de la decisió de Brussel·les de vetar la seva fusió amb Tata Steel. En tot cas, el comportament d'ArcelorMittal en borsa torna a sorprendre per aquesta volatilitat i moviments bruscos, fins i tot exagerats, als quals ens ha fet acostumar durant els últims temps.

ArcelorMittal ha demostrat últimament ser molt sensible a qualsevol informació, especialment a les relacionades amb els aranzels. Malgrat que la companyia insisteix que les tarifes sobre la Xina no l'afecten especialment, el mercat no ho interpreta així. A més, l'acerera es veu afectada per molts altres problemes 'reals', com l'augment de les importacions a Europa, que han deprimit els preus, o l'impacte indirecte d'aquests aranzels, que afecten el sector automobilístic, un dels clients d'ArcelorMittal.

En poc més d'un mes, ArcelorMittal es desploma un 40% en borsa. Els experts de Bolsamanía diuen que el que està passant avui és un "rebot anunciat" que el portaria, en un primer moment, cap als 16 euros, i posteriorment cap als 17. "Em costa creure que aconsegueixi superar els 17 euros", adverteix José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Els 17 euros són una resistència molt rellevant i, a més, cal tenir molt present que el gràfic de la companyia mostra una figura de cap-i-espatlla a llarg termini que apunta als 9-10 euros. Per tant, s'estaria davant un rebot per després seguir caient.

ArcelorMittal va anunciar el passat 29 de maig que augmentava les retallades de producció a Europa (incloent-hi la planta d'Astúries) després de comunicar unes retallades inicials a principis del mes passat.

ArcelorMittal ha dit que reduirà la producció primària d'acer a les seves instal·lacions de Dunkerque (França) i Eisenhüttenstadt (Alemanya). A més, ha comunicat la reducció de la producció primària d'acer a la seva planta de Bremen (Alemanya) durant el quart trimestre d'aquest any, durant el qual es prorrogarà la parada prevista dels alts forns per als treballs de reparació.

ArcelorMittal ha comunicat també la seva intenció d'ampliar la parada prevista durant el quart trimestre d'aquest any per reparar un alt forn a Astúries (Espanya).

Geert van Poelvoorde, CEO d'ArcelorMittal a Europa, ha declarat que aquesta és una decisió temporal i "difícil de prendre per a nosaltres". "A causa del nivell de debilitat del mercat, sentim que és la forma d'actuar prudent", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador