lakshmi n mittal arcelormittal portada
ARCELORMITTAL
23,82€
  • 0,01€
  • 0,04%

ArcelorMittal ha anunciat aquest dilluns la seva intenció de "reduir temporalment" la producció a les seves instal·lacions siderúrgiques de Cracòvia i Polònia. També ha comunicat "la reducció de producció", en aquest cas sense emprar el terme "temporal", a Astúries.

Així mateix, l'acereria ha indicat que l'augment de producció previst a Itàlia a un ritme de 6 milions de tones anuals s'alentirà com a conseqüència de la seva decisió d'optimitzar el cost i la qualitat per sobre del volum.

"En conjunt, aquestes accions donaran lloc a una reducció temporal anualitzada de la producció de gairebé tres milions de tones", ha explicat l'empresa.

Geert van Poelvoorde, CEO d'ArcelorMittal a Europa, ha declarat que la "difícil" decisió de reduir temporalment la producció d'acer a Europa "no s'ha pres a la lleugera". "Entenem l'impacte que això té en els empleats i en les comunitats locals i seguirem treballant per assegurar que es prenguin mesures socials per donar-los suport durant aquest període", ha assenyalat.

Respecte a Astúries, ArcelorMittal ha precisat que la producció primària es reduirà. "Els costos d'electricitat són també molt alts a Espanya, i el mercat del sud d'Europa s'ha vist afectat per un augment sense precedents de les importacions procedents de fora de la UE", explica la companyia.

ArcelorMittal és aquest dilluns el pitjor valor de l'IBEX, amb retallades superiors al 4%. Les noves amenaces de Donald Trump sobre la Xina (ha dit que apujarà els aranzels del 10% al 25% aquest mateix divendres) s'estan deixant notar en la companyia, especialment sensible a tot el relacionat amb la guerra comercial.

Noticias relacionadas

contador