apple tesla

Apple està actualment avançant en la tecnologia d'automòbils i ha marcat com a data límit el 2024 per a la producció d'un vehicle 100% elèctric i completament autònom, que podria incloure la seva pròpia tecnologia de bateria.

  • 169,30$
  • -0,35%

L'anomenat Projecte Titan, centrat en l'esforç del sector automotriu de la poma, s'ha dut a terme de manera desigual des de l'any 2014, quan va començar el disseny del vehicle des de zero. Apple va arribar en un moment a reduir l'esforç de focalitzar-se en el programari i es va veure forçat a revisar els seus objectius.

Doug Field, extreballador de Tesla i veterà treballador d'Apple, va tornar per a la supervisió del projecte el 2018 i va arribar a acomiadar 190 persones de l'equip l'any passat.

Des de la seva tornada a la multinacional, Apple ha avançat el que és necessari per tenir avui en dia com a objectiu construir un vehicle autònom, segons dues persones familiaritzades amb el pla, que van demanar no ser identificades en no haver-se fet públics els plans de l'empresa.

El pla de construcció d'un vehicle personal contrasta amb rivals com Waymo d'Alphabet, que ha aconseguit construir taxis robotitzats per al transport de passatgers sense conductor.

El disseny de la bateria, un dels punts forts del futur cotxe de la tecnològica, podria reduir "radicalment" el cost d'aquesta peça, d'alt valor econòmic, i augmentar l'autonomia del vehicle, segons una tercera persona que ha pogut presenciar el prototip de la bateria d'Apple.

Suposa, per tant, un gran desafiament en la cadena de subministrament per a Apple, una multinacional que fa anys que està fabricant centenars de milions de productes electrònics amb peces procedents de tot el món, però que mai ha fabricat un automòbil. Per comparar el repte que suposa, el Tesla d'Elon Musk va arribar a trigar 17 anys abans que es convertís en rendible.

Noticias relacionadas

contador