tesla 20200930130203

Tesla és a tan sols uns dies de tancar un dels millors anys de la seva història. Les accions de la fabricant de cotxes elèctrics avancen des del començament del 2020 a prop d'un 700% i està molt a prop dels seus màxims històrics. Tot això en un any marcat per la pandèmia i amb una de les majors crisis econòmiques que es recorden.

  • 183,28$
  • -5,55%

L'excel·lent any de Tesla deixa el llistó molt alt de cara als propers 12 mesos, però res fa pensar que la 'sort' dels d'Elon Musk s'hagi esgotat, de fet, el mercat és molt optimista. "Les condicions segueixen vigents perquè Tesla continuï amb la seva increïble carrera", explica Adam Vettese, analista d'eToro.

L'entrada, aquest dilluns, a l'índex S&P 500 va ser un dels seus grans aliats de cara a 2021. Vettese destaca que gràcies a la inclusió tindrà un accés encara més gran als fons dels inversors. Però, quina és la raó del seu astronòmic avanç tot i la crisi?

"La raó per la qual Tesla segueix produint béns per als inversors no és perquè els inversors creguin que fabrica els millors cotxes, sinó perquè fabrica els cotxes del futur millor que ningú", matisa l'expert d'eToro.

S'ha convertit en el fabricant de cotxes més valuós del món

No només el seu avanç al parquet és històric, són diversos els fites que ha marcat durant els últims mesos. Vettese destaca que ha aconseguit vendes rècord i "s'ha convertit en el fabricant de cotxes més valuós del món", a més de la ja esmentada entrada a l'S&P 500.

"Durant aquest temps, els inversors que hi van mantenir la fe han estat recompensats generosament. Això fa petit el tipus de guanys que els fabricants de cotxes tradicionals Toyota i Volkswagen han aconseguit aquest any", afirma Vettese.

Tesla afronta el 2021 amb molt optimisme i amb reptes a l'horitzó. És vital que mantingui el lideratge en la tecnologia de bateries. Vettese assegura que la seva posició és tal que és molt difícil que els seus competidors l'atrapin fora de perill "excepte el seu rival xinès Nio".

"EL SEU ASPECTE TÈCNIC ÉS MOLT BO"

L'S&P 500 no ha donat una benvinguda molt calorosa a Tesla. De fet, les seves accions s'han desplomat un 6,5% aquest dilluns. Unes caigudes que han tingut més a veure amb la situació de mercat en general que amb la de Tesla en particular. Les principals borses de tot el món han registrat forts descensos després que el Regne Unit hagués notificat una nova mutació de la Covid més contagiosa.

Però els experts li treuen importància a les caigudes de l'inici de setmana. De fet, divendres va polvoritzar els màxims històrics que trobava als 654,32 dòlars. "El seu aspecte tècnic és molt bo i tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 800 dòlars", explica César Nuez, responsable de Trader Watch i analista tècnic de Bolsamania.

"El primer nivell de suport es troba als 566,34 dòlars. No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus", finalitza l'expert.

Noticias relacionadas

contador