pantalla-muestra-logo-apple-edificio-nasdaq
Reuters

Els títols d'Apple se situen aquest dilluns com els més castigats del Dow Jones. Cedeixen un 3,2% i cotitzen a 182 dòlars, de manera que amplia les seves caigudes mensuals al 8,8%. Les d'aquesta jornada, estan contagiades per les que experimenta tot el sector tecnològic als mercats mundials després que els Estats Units prohibís a les seves empreses fer negocis amb Huawei. En concret, Donald Trump incloïa aquesta empresa en una llista negra en les seves relacions comercials.

I per escalfar més el mercat, aquest cap de setmana Google i altres tecnològiques nord-americanes han trencat tots els seus negocis amb Huawei, de manera que la companyia xinesa no podrà utilitzar el sistema operatiu Android i altres eines. El mercat espera ara que Pequín adopti represàlies sobre els proveïdors que deixaran d'oferir serveis a la companyia xinesa. Entre ells estaria una pujada d'aranzels per als productes d'Apple, tot i que, un percentatge important de les seves vendes vénen de la Xina.

Segons explica Renta 4 "aquesta decisió ha provocat una caiguda dels mercats de la Xina al voltant de l'1% i també d'altres mercats asiàtics". D'altra banda, Trump va fer oficial dissabte la pròrroga de 180 dies als aranzels d'automòbils d'Europa i Japó mentre que anunciava que aixecarà els que s'estan aplicant a l'acer i alumini a Canadà i Mèxic.

D'aquesta manera, "Trump centra la guerra comercial amb la Xina i afirma que durant el seu mandat l'economia xinesa no superarà el lideratge del seu país".

Noticias relacionadas

contador