trumptelefono
38.239,98
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes del 0,6%, que s'amplien a l'1,1% en el cas del selectiu tecnològic Nasdaq. El mercat segueix amb especial atenció l'escalada de la tensió entre els Estats Units i l'Iran, a més de la crisi de Huawei, després que Google hagi trencat la seva relació comercial amb el colós tecnològic xinès.

Al Dow Jones, els valors que més cauen són Intel, Microsoft i Cisco Systems, precisament les tecnològiques del selectiu. A més, Ford Motor és notícia perquè ha anunciat una reducció de la seva plantilla de 7.000 empleats, el 10% de la seva força de treball.

De tornada a Huawei, Alphabet, matriu de Google, ha anunciat que bloquejarà la companyia xinesa després que fos inclosa a la llista negra de Trump la setmana passada.

A Google l'han seguit altres nord-americans com Intel i Qualcomm, fabricants de xips, que també tallaran llaços amb la fabricant de telèfons.

En aquest escenari, segons informa CNBC, les negociacions comercials entre la Xina i els EUA s'han estancat.

Respecte a l'Iran, el seu conflicte amb els EUA segueix escalant en intensitat. La recent amenaça de Trump al país de l'Orient Mitjà és una altra incertesa que se suma a les ja existents i que impulsa els preus del petroli i provoca l'objecció de l'OCDE, que alerta: "La guerra comercial és enemiga del creixement".

En matèria de política monetària, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, parlarà aquesta matinada sobre els riscos per al sistema financer. Durant el cap de setmana, el president de la Fed de Dallas, Robert Kaplan, va dir que les tensions comercials podrien tenir un efecte esgarrifós als Estats Units i en l'economia mundial.

Una de les referències més interessants de la setmana es coneixerà dimecres, quan es publiquin les actes de la reunió de la Fed.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,22%, fins als 62,63 dòlars, mentre continuen les tensions al golf Pèrsic entre l'Iran i l'Aràbia Saudita. A més, l'euro s'aprecia un 0,01%, fins als 1,1161 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,39%, la del bo a 2 anys fins al 2,2% i la del bo a 3 mesos cau fins al 2,37%.

Noticias relacionadas

contador