ep edifici logo almirall recurs
ALMIRALL - Archivo

Almirall s'enfonsa aquest dilluns (-12%) després de publicar els resultats del tercer trimestre i dels nou primers mesos de l'any. La companyia ha anunciat unes pèrdues netes de 39,4 milions d'euros fins al setembre per deteriorament de 103 milions d'euros del valor comptable de l'actiu intangible de Seysara (69 milions), la cartera de legacy als Estats Units (22 milions) i el pagament per l'opció de compra de Bioniz, finalment no executada (12 milions).

  • 9,16€
  • 1,05%

Les vendes netes core van assolir els 601,7 milions d'euros, amb un augment interanual del 6,2%, i el core EBITDA va experimentar un increment del 20,3% davant el mateix període de l'any passat, fins als 164,2 milions d'euros euros. El resultat net normalitzat (sense tenir en compte tots els extraordinaris negatius) va baixar un 17,2%, fins als 61,4 milions.

El flux de caixa operatiu va assolir els 161,4 milions d'euros.

Diuen els experts de Renta 4 que les xifres s'han situat per sota de les expectatives, cosa que porta el valor a caure fins a nivells del mes de març passat.

"El principal problema durant el tercer trimestre estanc ha estat en l'evolució del marge brut, per al qual no esperàvem una caiguda, i que unit a l'augment esperat dels costos generals fruit del suport en els diversos llançaments de productes, ha portat l'EBITDA a situar-se molt per sota de la nostra previsió i la del consens", explica Álvaro Arístegui, expert de Renta 4.

"Durant la conferència amb analistes, la companyia ha comentat que aquesta situació (marge brut estable i augment de costos generals i d'R+D), es mantindrà per als propers dos exercicis, cosa que esperem que porti revisions a la baixa de les estimacions del consens", afegeix Arístegui. "La companyia compta amb diversos projectes que no dubtem que impulsaran els seus resultats a llarg termini (Ilumetri, Klisyri, Wynzora, Lebrikizumab), no obstant, els resultats dels dos propers exercicis podrien situar-se lluny de les expectatives del mercat", conclou.

Almirall ha aprofitat la presentació de resultats per reiterar la millora de la guidance de vendes per al 2021 (creixement de les vendes netes core d'un dígit mitjà) i ha ajustat a l'alça el rang baix del core EBITDA, augmentant-lo a 200 milions des dels 195 milions anteriors (200 milions - 215 milions).

"Estem satisfets de veure que el negoci core segueix responent bé, amb un sòlid rendiment operatiu en línia amb les nostres expectatives. Observem un excel·lent impuls cap al quart trimestre, en què confiem que els motors de creixement d'Almirall mantindran la seva sòlida trajectòria", ha declarat Gianfranco Nazzi, CEO de la farmacèutica. "La companyia està ben posicionada per al creixement a llarg termini, ja que està desbloquejant el valor del pipeline en fase avançada i està executant la transformació de l'empresa, preparant el negoci per a importants llançaments. Per tot això confiem a complir el nostre guidance millorat per al 2021 i ajustem a l'alça el rang baix del core EBITDA", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador