jack-ma-alibaba
Getty Images

Les accions d'Alibaba a Hong Kong han pujat gairebé un 4% a l'obertura de dimarts, per retallar l'avanç fins a un 2% al tancament, després que els reguladors ordenessin la filial de tecnologia financera del gegant del comerç electrònic, Ant Group, que reestructurés el seu negoci. A més, Ant Group, el gegant xinès de la tecnologia financera l'oferta pública inicial del qual de 37.000 milions de dòlars va ser desbaratada pels reguladors que desconfiaven del risc dies abans que sortís a borsa al novembre, es reestructurarà com un hòlding financer, segons ha afirmat aquest dilluns el banc central xinès subratllant la determinació de Pequín de frenar els seus gegants d'Internet.

La reestructuració es produeix dos dies després que el gegant del comerç electrònic Alibaba, del qual Ant és una filial, rebés una sanció antimonopoli de 2.750 milions de dòlars, en un moment en què la Xina reforça els controls sobre l''economia de plataforma' .

Segons els termes de l'acord, Ant es reestructurarà com un hòlding financer, una mesura que, juntament amb altres restriccions anunciades aquest dilluns, s'espera que freni la seva rendibilitat i valoració.

"Ant Group concedeix gran importància a la serietat de la rectificació", ha afirmat la companyia en un comunicat, i ha afegit que planejava establir un negoci d'informes de crèdit personal i plegar els seus dos negocis de préstecs emblemàtics a la seva companyia de finançament a consumidor.

El Banc Popular de la Xina va dir que, en virtut d'un "pla de reestructuració exhaustiu i viable", Ant tallaria la vinculació "inadequada" entre el servei de pagaments Alipay, el negoci de targetes de crèdit virtuals Jiebei i la unitat de préstecs al consum Huabei.

El banc central també va demanar a Ant que trenqués el seu "monopoli de la informació" i complís "estrictament els requisits de la regulació del negoci de la informació creditícia".

L'empresa, que forma part de l'extens imperi empresarial fundat pel multimilionari Jack Ma, va acordar millorar el govern corporatiu i "rectificar les activitats financeres il·legals en matèria de crèdit, assegurances i gestió de la riquesa", ha dit el banc central.

El banc central ha afirmat que també havia demanat a Ant que controlés el seu palanquejament i els riscos dels seus productes, així com el risc de liquiditat dels seus productes de fons emblemàtics i que "reduís activament" la mida del seu enorme fons del mercat monetari Yu'eBao.

Les mesures "constitueixen un exemple" per a la regulació financera de l'economia de plataforma, recull el diari Economic Daily, recolzat per l'estat, en un comentari de dilluns.

Noticias relacionadas

contador