ep logo del grupo de internet alibaba en su sede de hangzou china
CHINA DAILY CHINA DAILY INFORMATION CORP - CDIC /

Les accions d'Alibaba a Hong Kong han pujat un 8% dilluns, tot i que la companyia ha estat multada amb 18.230 milions de iuans (2.800 milions de dòlars) pels reguladors xinesos com a resultat d'una investigació antimonopoli.

"Tot i la quantitat rècord de la multa, creiem que això hauria d'aixecar una important sobrecàrrega en Alibaba i canviar l'enfocament del mercat de nou als fonaments", va escriure Morgan Stanley en una nota diumenge, un dia després de l'emissió de la multa.

Els reguladors xinesos van obrir una investigació antimonopoli sobre Alibaba al desembre. El principal objectiu era una pràctica que obliga els comerciants a llistar els seus productes en una de les dues plataformes de comerç electrònic, en lloc de triar-ne dues.

L'Administració Estatal per a la Regulació del Mercat (SAMR) de la Xina va dir dissabte que aquesta pràctica ofega la competència al mercat minorista en línia de la Xina i "infringeix els negocis dels comerciants a les plataformes i els drets i interessos legítims dels consumidors ."

El conseller delegat d'Alibaba, Daniel Zhang, va dir que no espera un impacte material en l'empresa pel canvi d'aquest acord d'exclusivitat.

Zhang també va dir que Alibaba introduirà noves mesures per reduir les barreres d'entrada i els costos per a les empreses i els comerciants a la plataforma. L'empresa també seguirà expandint-se a les ciutats xineses més petites i a les zones rurals, va afegir el conseller delegat.

Les empreses tecnològiques xineses han crescut, en gran mesura sense obstacles, fins a esdevenir gegants. Però Pequín està cada vegada més preocupat pel poder d'aquestes empreses.

Noticias relacionadas

contador