• Malgrat les pujades d'aquest dimecres i les d'aquest dijous, Popular segueix mostrant un 'dolentíssim' aspecte tècnic
  • Bankinter continua sent la 'joia de la corona' i a més està superant nivells crucials
  • Les caigudes de l'entitat de Francisco González poden considerar-se una correcció dins del moviment general de canvi de tendència
bancos-santander-bbva-botin-gonzalez

Els bancs són els grans protagonistes aquest dijous, el dia després del triomf de Donald Trump, i lideren les alces a l'IBEX-35 L'arribada del multimilionari pel cap alt del poder polític als Estats Units s'està vivint al mercat com un autèntic terratrèmol. Les borses sembla que, finalment, han decidit prendre's la notícia bé (almenys a curt termini) després d'un esglai inicial que es va traduir en caigudes bastant considerables -en el cas de l'IBEX van ser d'una mica més del 4%- que van anar desapareixent durant la sessió.

  • 4,85€
  • 2,16%
  • 10,99€
  • 4,57%

Aquest dijous, de la mà d'un tancament amb alces de més de l'1% a Wall Street i d'un bon comportament també a Àsia, on el Nikkei s'ha disparat un 7%, els índexs del Vell Continent reaccionen amb pujades de l'1% de mitjana. L'IBEX ha depassat els 9.000 en alguns moments del que portem de sessió (recordin que té la següent resistència en els 9.040 punts) precisament, recolzat en la bona actuació de les entitats financeres.

El gran protagonista del sector durant la passada sessió va ser BBVA, que va arribar a caure fins a un 9,6% pel temor a les polítiques que Donald Trump té pensades relacionades amb Mèxic, que inclouen aixecar un mur a la frontera sud dels Estats Units per impedir l'entrada d'immigrants il·legals. Entre el gener i el setembre, BBVA va generar un benefici de 1.441 milions d'euros a Mèxic. Aquesta xifra suposa el 51% del resultat total de 2.792 milions obtingut en aquest període.

Després de la garrotada d'aquest dimecres (al final va tancar amb caigudes del 5%), BBVA segueix mostrant un bon aspecte

Després de la garrotada d'aquest dimecres (al final va tancar amb caigudes del 5%), BBVA segueix mostrant un bon aspecte, segons l'expert de Bolsamanía, César Nuez. "Podria ser una simple correcció dins d'un canvi de tendència favorable a mig termini. Aquesta caiguda és una oportunitat per entrar", assenyala Nuez, encara que adverteix que no cal perdre de vista a cap moment els passos que vagi donant Trump en les seves polítiques relacionades amb Mèxic.

En el cas de Popular, va acabar pujant la passada jornada més d'un 4% després d'obrir caient amb força i aquest dijous està entre els quals millor ho fan, amb alces del 4,38%. "Segueix mostrant un mal aspecte tècnic, el pitjor de tots els bancs", adverteix Nuez. Aquests moviments a Popular no han canviat gens i hauria de trencar els 1,35 euros per veure un senyal de fortalesa.

Les últimes pujades no han canviat gens en Popular i gens canviarà fins que no trenqui els 1,35

Sabadell i Bankia són els dos millors valors de l'Ibex ara. Pel que fa a Sabadell, dins de que segueix tenint un aspecte a la baixa, està atacant els 1,31 euros. "Si els supera, pujarà gairebé amb seguretat fins als 1,5 euros, la qual cosa suposa una revaloració addicional del 13%", indica Nou. Quant a Bankia, el seu aspecte tècnic és "molt bo", afegeix. "Està trencant avui els 0,82 euros després de superar la mitjana de 200 sessions. Això és una molt bona notícia que pot suposar una pujada immediata fins als 0,93 euros (+10% addicional)".

SANTANDER, CAIXABANK I BANKINTER

Santander, després d'obrir amb forts caigudes aquest dimecres, es 'va salvar de la crema' i va aconseguir tancar en positiu. Aquest dijous està confirmant la superació dels màxims anuals que té en els 4,53 euros. "Això és una molt bona notícia que fa pensar en un canvi de tendència a mig i llarg termini".

Banc Santander està confirmant la superació dels màxims anuals que té en els 4,53 euros

Caixabank també va obrir aquest dimecres amb fortes caigudes però va acabar fent una "magnífica figura" que es coneix en anàlisi tècnica com a "envolupant alcista". "Podria estar en el començament d'una recuperació important per als propers mesos que podria portar a la seva cotització als 3,40 euros", explica l'expert de Bolsamanía.

Finalment, Bankinter, que segueix sent 'la joia de la corona' dins del sector de bancs nacionals. "Continua oferint el millor aspecte tècnic de tots els bancs. Aquest dijous està superant uns nivells 'crucials' després de mesos de moviment lateral (els 7,10 euros). Prova del ben que està és que, mentre els altres segueixen immersos en una recuperació, ell cotitza en pujada lliure", explica César Nuez.

SEGUEIX EL BIAIX FAVORABLE

L'IBEX continua el seu camí cap als 9.040 punts i ho fa malgrat Donald Trump i recolzat en els bancs. Tant l'entitat presidida per Francisco González com Santander estan dibuixant una molt bona figura que podria confirmar-se en un canvi favorable en el seu aspecte per als propers mesos... i això no ha canviat.

Caixabank va acabar fent aquest dimecres una "magnífica figura" que es coneix en anàlisi tècnica com a "envolupant alcista"

L'impacte negatiu del triomf de Trump s'està relativitzant a curt termini però els analistes adverteixen que "això no ha fet més que començar".

"La dificultat d'avaluar l'impacte del triomf de Trump radica en la incertesa quant al que realment farà", apunta Sebastian Radcliffe, gestor de la SICAV Jupiter North American Equities. I és que el dubte està ara en saber quantes de les promeses que el magnat ha anat fent, com la d'aixecar el famós mur a la frontera amb Mèxic, es compliran realment.

"És probable que a curt termini s'iniciï una política d'estímuls fiscals substancial que podria accelerar l'economia. Mentre que el mercat es preocupa per la incertesa, la realitat és que hi ha una separació material de poders on un canvi legislatiu substancial requereix l'aprovació d'ambdues càmeres del Congrés i hi ha suficients republicans moderats per unir-se als seus col·legues demòcrates del Congrés i detenir algunes de les iniciatives més salvatges que podrien arribar de la mà del nou president", precisa Radcliffe.

contador