• La companyia ha generat un EBITDA durant els nou primers mesos de 370 milions d'euros, un 66% superior
  • El deute financer net de la multinacional espanyola dedicada a la fabricació d'acers inoxidables amb data del 30 de setembre és de 697 milions d'euros
ep rafael miranda portada
ACERINOX

Acerinox ha obtingut un benefici després d'impostos i minoritaris de 157 milions d'euros, un 253% més enfront dels 44 milions d'euros dels nou primers mesos de 2016, segons ha comunicat la companyia ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Durant el tercer trimestre, la baixada de les matèries primeres va afectar tots els mercats va arrossegar els preus a la baixa. El resultat trimestral després d'impostos i minoritaris va ser de 7 milions d'euros.

  • 10,13€
  • -0,10%

La facturació acumulada de la companyia que presideix Rafael Miranda va ser de 3.511 milions d'euros, un 20% més respecte al mateix període de l'any anterior. La facturació del tercer trimestre és un 6% superior a la del tercer trimestre de 2016. La companyia ha generat un EBITDA durant els nou primers mesos de 370 milions d'euros, un 66% superior a l'obtingut al gener-setembre de 2016. Segons apunta la companyia, "a causa de les baixades dels extres d'aliatge i dels preus base en tots els mercats, l'EBITDA al tercer trimestre ha estat un 58% inferior al del trimestre precedent", indica.

El deute financer net de la multinacional espanyola dedicada a la fabricació d'acers inoxidables a 30 de setembre és de 697 milions d'euros (620 milions d'euros amb data del 31 de desembre de 2016). "Aquest increment no és significatiu, si tenim en compte que a l'exercici s'han emprès 141 milions d'euros d'inversions, s'ha realitzat el pagament de dividend en efectiu en 124 milions d'euros i s'ha incrementat el capital circulant d'explotació en 39 milions com a conseqüència de l'increment de preu de les nostres existències", indica Acerinox al seu comunicat. El deute del la companyia es veu també afectada per la depreciació del dòlar, ja que Acerinox té la majoria dels seus col·locacions de tresoreria en aquesta moneda.

PERSPECTIVES PER A 2017

Acerinox indica que "el tercer trimestre s'ha comportat tal com anticipàvem el passat mes de juliol, havent-se produït així mateix el canvi de tendència que vam anunciar en aquell moment. Tot això reforça el nostre optimisme per al quart trimestre, tant en activitat com en preus i marges", afirma.

A les seves previsions apunten que l'exercici de 2017 tancarà amb uns resultats que "acrediten la recuperació del mercat i els millors marges, com a conseqüència dels estalvis aconseguits gràcies als Plans d'Excel·lència", destaquen al seu comunicat. "La generació de caixa ens permetrà mantenir el nostre pla estratègic d'inversions i la continuada retribució a l'accionista", indica la multinacional espanyola.

Noticias relacionadas

contador