ep corteaceroparque eolico marino east anglia one de iberdrola
EUROPA PRESS/NAVANTIA

Cal reconèixer que el sector de l'acer està comportant molt millor que el conjunt del mercat durant les últimes setmanes. Arcelor i Acerinox poden atacar resistències en qualsevol moment.

  • 10,23€
  • 1,09%
  • 24,34€
  • 3,22%
  • 4,71€
  • -1,57%

Podem dir que el sector de l'acer està actuant com a refugi durant les últimes sessions, sense sentir el desafiament sobiranista de Catalunya i la pressió a la baixa que està impedint que l'IBEX 35 aixequi cap. No obstant això, almenys de moment, tant Acerinox com Arcelor estan aconseguint aguantar el tipus millor que el conjunt del mercat. Si ens fixem en el gràfic d’Acerinox podem veure con n’és d’impecable la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des del passat mes de març fins al dia d'avui. La clau no està tant a la directriu baixista, que també, com en l'últim màxim decreixent (12,42). O el que és el mateix, per sobre dels 12,42 euros en preus de tancament i amb folgança tindrem un important senyal de fortalesa que perfectament podria llançar el títol cap als màxims anuals (13,60). Però mentre no salti per sobre dels 12,42 euros no tindrem res, de fet el preu està en plena zona de resistència.

Gràfic diari - Acerinox

Pel que fa a Arcelor, tenim un primer senyal de fortalesa ja que recentment ha estat capaç de tancar el buit baixista dels 22,04 euros. Però per tenir la confirmació de l'inici d'un nou impuls alcista necessitarem que el preu salti per sobre dels màxims d'agost (23,4). Només des d'aquest moment començarem a apostar per una tornada als màxims anuals als 26,5 euros. Igual que hem comentat sobre Acerinox, de moment no tenim res. No, fins que el preu confirmi per sobre de resistències en preus de tancament.

Gràfic diari - ArcelorMittal

Noticias relacionadas

contador