• Els seus competidors, Outokumpu i Aperam, estarien millor posicionats en mercats clau com EUA, segons els analistes
ep rafael miranda
ACERINOX

Els analistes de Citi han rebaixat de 10,5 euros a 10 euros per acció el preu objectiu d'Acerinox. Un nivell que atorga a la companyia d'acer un potencial borsari del 8%, ja que les seves accions cotitzen aquest divendres en 10,8 euros amb caigudes de 0,20%.

  • 10,13€
  • -0,10%

No obstant això, els analistes reiteren la seva recomanació de 'vendre' les accions de Acerinox. L'entitat nord-americana considera que "Acerinox és la pitjor posicionada de totes davant l'augment de competència als seus principals mercats pel que fa als seus dos grans competidors: Outokumpu i Aperam".

En el seu informe destaquen que Outokumpu està elevant la seva producció a EUA, "la qual cosa podria suposar un risc i establint relacions amb clients claus, amb el que la rendibilitat d'Estats Units podria estar en risc”, diuen. La dependència de Acerinox del mercat nord-americà és molt elevada ja que els analistes estimen que "prop del 60% del seu Ebitda provenen del país".

Així mateix, la companyia ha realitzat un important esforç econòmic a seguir potenciant aquest mercat. Durant el semestre, Acerinox va realitzar inversions per valor de 80 milions d'euros, fonamentalment a les fàbriques de NAS (Estats Units) i Acerinox Europa (Espanya), amb la finalitat de potenciar l'eficiència i competitivitat. "A Europa, la companyia espanyola és la més exposada a l'acer laminat en calent (el menys protegit per les mesures antidumping de la UE)", indiquen els analistes.

“Encara que Xina ha estat retallant producció des de maig com a resposta als baixos preus, qualsevol recuperació porta de tornada un augment de les exportacions xineses i derivaria en menors marges, especialment en el sud-est asiàtic i Àfrica, zones en les quals Acerinox produeix”, assenyala Citi.

ELS SEUS MILLORS RESULTATS DE L'ÚLTIMA DÈCADA

Malgrat les alertes de Citi, els resultats del primer semestre de l'any van ser positius. Acerinox va obtenir un benefici net de 151 milions d'euros, xifra que multiplica per més de 16 el resultat registrat per la companyia en igual període de l'any passat (9 milions d'euros). També suposa el millor resultat en una dècada, encara que se situa per sota dels 158 milions d'euros esperat pel consens de mercat.

L'empresa va destacar en la presentació dels seus resultats el passat 27 de juliol que el benefici acumulat fins a juny supera ja als resultats anuals de qualsevol dels exercicis de l'última dècada. El grup siderúrgic ha explicat que el primer semestre de l'exercici ha estat marcat pel "bon comportament" de la demanda i la volatilitat dels preus de les matèries primeres, especialment del ferrocromo i el níquel.

Noticias relacionadas

contador