• També ha millorat el seu preu objectiu fins als 14,2 euros
  • El consens d'analistes segueix apostant majoritàriament per la companyia
acerinox

Acerinox lidera les pujades de l'IBEX aquest dimecres (+5%), seguida per Arcelor Mittal (+1,7%), després que UBS hagi elevat la seva recomanació de forma 'dràstica' fins a 'comprar' des de 'vendre' i que hi hagi millorat també el preu objectiu amb força (fins als 14,2 euros des dels 11,5 euros anteriors).

  • 10,15€
  • -0,78%
  • 24,31€
  • -0,12%

Aquest nou preu objectiu suposa atorgar-li a Acerinox un potencial de revaloració de més del 20% (23%) des dels nivells actuals de cotització (11,87 euros) i se situa lleugerament per sobre del preu objectiu mitjà que els experts concedeixen a la de l'acer, segons el consens recollit per FactSet, i que es troba als 13,55 euros.

Acerinox i ArcelorMittal estan vivint un any en borsa molt més tranquil (i també menys favorable) que el passat any 2016, quan es van comportar especialment bé, amb alces de més del 100% per a ArcelorMittal. Aquest any, però, Acerinox es deixa un 5% en aquests vuit mesos mentre que ArcelorMittal puja tot just un 4%.

El consens d'analistes, per la seva banda, segueix apostant clarament per les companyies. Un 52% dels experts aconsella 'comprar' mentre que el 38% aconsella 'mantenir'. Només un 10% recomana 'vendre'. Pel que fa a ArcelorMittal, aquest suport és encara més gran, amb un 79% dels experts aconsellant 'comprar', un 14%, 'mantenir' i un 7%, 'vendre'.

A principis d'aquest mes d'agost, els experts de Citi prenien la decisió contrària a UBS i optaven per retallar el seu preu objectiu sobre Acerinox fins a 10 euros mentre reiteraven la seva recomanació de 'vendre'. Segons l'opinió de Citi, "Acerinox és la pitjor posicionada de totes (les seves companyes de sector) davant l'augment de la competència als seus principals mercats pel que fa als seus dos grans competidors: Outokumpu i Aperam".

El passat 27 de juliol, Acerinox va publicar els seus resultats del primer semestre, que va tancar amb el seu millor benefici de l'última dècada: 151 milions d'euros. L'empresa ha destacat que el seu benefici acumulat fins al juny superava ja els resultats anuals de qualsevol dels exercicis dels últims 10 anys i ha destacat que les xifres havien estat marcades pel "bon comportament" de la demanda i la volatilitat dels preus de les matèries primeres, especialment del ferrocrom i el níquel.

Noticias relacionadas

contador