• Grup Naviera Armas ha assumit el repagament d'un deute de Trasmediterránea amb altres societats del Grup Acciona per un import de 127,3 milions d'euros
acciona portada

Acciona ha arribat a un acord amb Grup Naviera Armas per a la venda de la seva participació en Trasmediterránea que suposa valorar el 100% de Trasmediterránea entre 419 i 436 milions d'euros. Les accions de la companyia es disparen més d'un 2% després de conèixer aquesta operació.

  • 112,85€
  • -1,78%

Acciona ha comunicat que ha subscrit un contracte de compravenda amb Anarafe, societat pertanyent al Grup Naviera Armas, sobre la totalitat de les accions de la seva propietat (92,71% del capital social) en Trasmediterránea. El preu de venda de les accions propietat d'Acciona és de 260.400.000 d'euros, dels quals 30,4 milions d'euros han quedat ajornats sense estar subjecte al pagament a cap condició. Addicionalment, Grup Naviera Armas ha assumit el repagament d'un deute de Trasmediterránea amb altres societats del Grup Acciona per un import de 127,3 milions d'euros. L'operació es troba subjecta a condició suspensiva.

Està previst que aquesta transacció, que situaria el valor del 100% de la companyia entre 419 i 435 milions d'euros, es completi durant el primer trimestre del 2018, amb l'aprovació prèvia per part de les autoritats espanyoles de competència. Acciona ha explicat que aquesta operació respon al seu objectiu de concentrar el seu model de negoci en les seves línies estratègiques principals d'infraestructures sostenibles i energies renovables.

En aquest sentit, el president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, ha destacat que la venda de Transmediterránea permet a la companyia "ajustar i reforçar" el seu model de negoci, centrat en infraestructures sostenibles i energies netes, "en línia amb les expectatives del mercat".

Noticias relacionadas

contador