• Goldman ha retallat la valoració de Nordex fins a 8 des de 12 euros per acció
  • Les accions de Nordex es desplomen un 6%, fins als 10,25 euros per títol
ep nordex

Els títols d'Acciona cauen més de l'1% en borsa, fins a 67,05 euros, després que els analistes de Goldman Sachs hagin retallat la seva recomanació sobre la seva participada alemanya, Nordex, fins a 'vendre' de 'neutral'.

  • 109,20€
  • 4,10%

El banc nord-americà ha retallat la valoració de les accions de Nordex fins a 8 euros per títol des dels anteriors 12 euros. L'empresa alemanya, participada per Acciona en un 30% després de la fusió dels actius eòlics de les dues companyies, es desploma un 6% aquest dimarts, fins a 10,25 euros per acció.

En la seva opinió, el mercat eòlic terrestre alemany "decebrà durant el període 2018 - 2020", pel fet que els resultats de les últimes subhastes eòliques realitzades a Alemanya provocaran "instal·lacions febles" al país durant els propers anys. "Nordex i Vestas són les companyies més exposades de la nostra cobertura a Alemanya, ja que van obtenir el 30% i el 10% dels seus ingressos el 2016, respectivament, d'instal·lacions al país", assenyala.

En el cas de Nordex, aquests analistes justifiquen la seva forta retallada de valoració per la seva "menor escala" davant Vestas (mantenen el consell de 'compra', tot i que retallen un 3% la seva valoració, fins a 700 corones daneses).

A mitjans de setembre, Goldman ja va retallar el seu consell sobre Acciona de comprar a mantenir, amb una valoració de 80 euros per acció, per la seva previsió que el benefici per acció (BPA) del conjunt del sector elèctric espanyol caigui un 8% entre 2020 i 2025.

La companyia ha dit que la possible "revisió reguladora" de les energies renovables a Espanya podria provocar un descens del 33% en els retorns esperats per als propers anys, des del 7,5% fins al 5%.

Noticias relacionadas

contador