ep sede de abengoa en sevilla
ABENGOA - Archivo

Abengoa acaba de fer un nou pas endavant en el seu procés de reestructuració, en aconseguir el suport dels bonistes al pla de rescat dissenyat per la companyia. Una aprovació que, segons va comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), implica diferents emissions de deute i que no serà un procés lliure d'obstacles.

L'empresa explica a la CNMV, entre altres aspectes, que la nova emissió de bons AB1 està condicionada al fet que l'actual matriu en preconcurs (Abengoa SA) eviti anar un pas més enllà.

En concret, detalla que "en cas que no es restableixi la posició patrimonial d'Abengoa SA i en el cas que Abengoa sol·liciti un procediment de concurs voluntari o qualsevol creditor sol·liciti el concurs necessari d'Abengoa, no s'aprova la corresponent proposta anticipada de conveni en el marc del procediment concursal d'Abengoa, S. a. no s'emetran els Nous Bons AB1 MC que s'assignaran inicialment a Abengoa SA".

Cal recordar que la companyia presidida per Gonzalo Urquijo ha dissenyat la seva reestructuració de tal manera que actuï com a nova capçalera AbenewCo 1. Aquesta és la companyia que pilota tot el procés de rescat i la que aglutina el negoci i l'activitat (avals, per exemple) després de la transformació societària que la companyia sevillana ha anat fent al llarg dels últims anys.

L'agost passat, el consell d'administració de la companyia d'enginyeria i renovables va demanar l'empara de la Llei Concursal per a Abengoa SA, a través del citat preconcurs, per a així "protegir els interessos dels accionistes i creditors, i dotar a la companyia de major termini (fins al 18 de desembre) per a continuar i poder culminar les negociacions necessàries amb els creditors".

A més, segons va explicar llavors a la CNMV, la seva intenció era solucionar aquesta situació patrimonial. Una vegada superada, la fins ara societat de capçalera ostentaria bé un 2,7% o un 3,5% del capital de la nova matriu, és a dir, de AbenewCo 1

.

Noticias relacionadas

contador