ep abengoa
EUROPA PRESS - Archivo

Abengoa va concretant quins plans té per definir la seva reestructuració. Fa uns dies va sol·licitar el preconcurs de creditors per a la seva matriu Abengoa SA i aquest dimecres ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que aquesta societat de capçalera només serà propietària d'entre un 2,7% i un 3,5% del capital d'AbenewCo 1, la divisió que pilota la reestructuració.

Així ho explica a la presentació que ha remès al supervisor i que el seu president executiu, Gonzalo Urquijo, ha resumit als inversors. Ha recordat, per exemple, la reestructuració duta a terme en els últims exercicis, que assegura que ha estat la més complexa de les que s'han fet mai a Espanya.

A més, ha recordat que AbenewCo 1, la filial que pilota el procés, és la que aglutina el negoci i l'activitat (avals, per exemple) després de la transformació societària dels últims anys.

SITUACIÓ D'ABENGOA SA

"A conseqüència de l'execució de l'operació, en el moment en què es produeixi la conversió dels instruments convertibles (prevista al 3 de desembre de 2020) es produirà la ruptura del grup econòmic i fiscal encapçalat per Abengoa SA, que passarà a ostentar una participació minoritària a AbenewCo 1 (aproximadament d'un 3,5% pre-dilució) i els seus negocis", explica la companyia a la CNMV. Després de la dilució, aquesta participació quedaria en un 2,7%, ha indicat Urquijo.

Abengoa assumeix que, encara que el grup AbenewCo 1 mantingui la seva viabilitat amb el tancament de l'operació anunciada al maig i signada a l'agost, "pendent d'obtenir les aprovacions necessàries dels diferents grups de creditors, no seria suficient per poder reequilibrar el patrimoni d'Abengoa SA, la qual cosa significa que serà necessari obtenir el nivell indicat d'adhesions al préstec participatiu".

"Abengoa SA ostentarà una participació minoritària a AbenewCo 1 del 3,5% del capital social (pre-dilució), sempre que hagi pogut solucionar la situació de desequilibri patrimonial o, alternativament, que s'arribi a un resultat similar mitjançant un conveni anticipat", afegeix a la citada presentació.

DEUTE A CONVERTIR

L'empresa també apunta que el deute d'Abengoa SA a convertir en préstec participatiu suma 153 milions i de divideix, principalment, en tres conceptes. D'una banda, 108,6 milions corresponents a deute a curt i a llarg termini. Aquí s'hi inclouen deutes comercials vençuts, convertits en deute financer per execució de garanties, en negocis discontinuats i filials en processos de liquidació als EUA i el Brasil (negoci de Bioenergia).

De l'altra, assumeix 37,3 milions de deute comercial amb societats en concurs i creditors diversos; i 6,8 milions que destina a contingències.

"Aquest deute ha de ser convertit en préstecs participatius, amb un 96% d'adhesions necessàries". No obstant això, reconeix que "a la data d'aquesta presentació, la companyia es troba en un procés actiu de negociació amb aquests creditors, però encara no hi ha de moment aprovacions confirmades".

Noticias relacionadas

contador