ep abengoa
EUROPA PRESS - Archivo

Els bonistes d'Abengoa han donat el seu vistiplau als termes de l'acord de reestructuració per a la companyia, que suposarà el tercer rescat del grup, així com a la modificació dels termes i condicions dels bons que posseeixen.

Segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), s'han celebrat les Assemblees dels bonistes titulars de les emissions del New Money 2 (NM2), Convertible de Abenewco 1, Sènior Old Money (SOM) i Júnior Old Money (JOM), recolzant aquests acords.

Aquest vistiplau dels bonistes era un dels passos a aconseguir pel grup per a avançar en el seu pla de rescat. La companyia presidida per Gonzalo Urquijo també necessita el suport a l'acord de reestructuració dels seus principals creditors financers.

Aquest mes d'agost, Abengoa va culminar la signatura de l'acord amb els seus creditors, que li permetrà esquivar l'amenaça de fallida que existia sobre l'empresa per la falta de liquiditat que sofria, amb l'obtenció de nou finançament, així com la reestructuració del seu deute per a complir el seu pla de negocis actualitzat.

Després de retardar-se en diverses ocasions la resolució final de la signatura, el grup d'enginyeria i energies renovables va aconseguir un acord que li permetia seguir endavant.

Així, Abengoa, que el 2016 ja va esquivar el que hauria estat el major concurs de creditors de la història d'Espanya, escanyada per un deute de gairebé 9.000 milions d'euros, tancava un nou pla de 'rescat' financer, el tercer dels últims anys, després dels de 2017 i 2019.

ABENEWCO 1, LA SOCIETAT CAPÇALERA

L'acord suposa que AbenewCo 1, que és la societat capçalera de tots els negocis i per a les necessitats dels quals s'hauran d'usar exclusivament tots aquests nous fons, rebrà un préstec a cinc anys per import de fins a 230 milions d'euros per al qual s'ha sol·licitat la garantia de l'ICO a l'empara del que es preveu en el Reial decret llei de mesures urgents i extraordinàries contra l'impacte social i econòmic de la Covid-19, que serà nova liquiditat.

A més, se subscriu una nova línia d'avals 'revolving' a cinc anys per import de fins a 126,4 milions d'euros, ampliable fins a 300 milions d'euros, tot això a fi de finançar les necessitats de liquiditat i avals del grup encapçalat per AbenewCo 1 fins a finals de 2021. Aquestes línies d'avals compten amb la cobertura de Cesce per un 60% del tram internacional. Addicionalment, està previst que la Junta d'Andalusia també aporti 20 milions d'euros addicionals a aquest pla de rescat.

Abengoa SA ostentarà una participació minoritària del 2,7% (post dilució) del capital social de la nova societat AbenewCo 1, sobre la que s'articularà la reestructuració de la companyia per a garantir-ne la viabilitat amb el nou pla de rescat, si aconsegueix solucionar la seva situació de desequilibri patrimonial.

Noticias relacionadas

contador