ep economiaenergia- abengoa ejecutara dos presascontencionresiduosdos minaschile
CODELCO

El president d'Abengoa, Gonzalo Urquijo, va reconèixer aquest dimecres que la companyia té per davant quatre mesos de feina per construir el pla de reestructuració en el qual està immersa. Part d'aquest pla passa per una reordenació societària, per refinançar el deute amb els seus creditors i, també, per donar aire al passiu del qual fins ara ha estat la matriu, Abengoa SA, gràcies als acords que la companyia ha anat pactant els darrers anys.

L'empresa sevillana explica a la documentació que aquest dimecres va remetre a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que, al tancament de 2019, Abengoa SA sumava un passiu total de 1.016 milions d'euros, en uns comptes que encara té pendents d'auditar. Aquesta xifra, inclou "593 milions d'euros de deute amb empreses del grup que, segons els acords de la reestructuració de 2019, està previst que siguin condonats en el moment de la conversió dels instruments de capital".

Aquesta conversió és part del procés que la companyia té en marxa per a la resta de l'any. Segons va explicar Urquijo durant la seva trobada digital amb inversors, durà a terme el traspàs d'actius d'Abengoa SA a AbenewCo 1, la filial que, des de 2017, acapara el negoci i l'activitat, encara que no sigui la capçalera.

EL CALENDARI PER DAVANT

Mentrestant, Abengoa SA es mantindrà en preconcurs de creditors, que, segons el calendari previst, durarà fins al 18 de desembre. Uns dies abans, el 3 d'aquest mes, està previst per a AbenewCo 1 la conversió dels instruments de capital. D'aquesta forma, es farà efectiva la ruptura de l'actual grup econòmic Abengoa.

Una reordenació que es produeix després d'assumir que Abengoa SA manté un patrimoni negatiu per valor de 388 milions d'euros. "Encara que el grup AbenewCo 1 mantingui la seva viabilitat" després de la reestructuració signada aquest mes "no seria suficient per poder reequilibrar el patrimoni d'Abengoa SA", que quedaria així com una societat pràcticament buida de contingut.

A conseqüència de l'execució de l'operació, en el moment en què es produeixi la conversió dels instruments convertibles, el citat 3 de desembre, Abengoa SA passarà a ostentar una participació minoritària en AbenewCo 1 del 3,5% abans que hi hagi dilució; i del 2,7% si aquesta es produeix. El que no va comentar Urquijo és quan confia que la CNMV li doni el vistiplau per a tornar a cotitzar.

I, per a completar aquest procés, a més de la condonació dels esmentats 593 milions, és necessari que Abengoa SA aconsegueixi un 96% d'adhesió a la reconversió de 153 milions d'euros de deute en préstecs participatius. Queden molts passos per davant i, per això, el president executiu de la companyia va augurar setmanes amb molta feina per fer.

Noticias relacionadas

contador