jose-maria-alvarez-pallete
Telefónica
4,11€
  • -0,03€
  • -0,77%

El pla de baixes de Telefónica convenç. Almenys, a Deutsche Bank. El banc alemany sosté al seu últim informe que "és positiu per al seu EBITDA domèstic". Davant d'aquest escenari, reitera la seva recomanació de 'comprar' i un preu objectiu de 10,3 euros des dels nivells de 6,69 euros en què cotitza la companyia de telecomunicacions.

Tot es decidirà durant la junta d'avui. Els d'Álvarez-Pallete han avançat la seva reunió a aquest dimecres després de veure com la seva cotització es desplomava per sota dels sis euros l'agost.

El pla de baixes li costarà uns 1.600 milions a la companyia de telecomunicacions. "En qualsevol cas", ha destacat Telefónica, "l'impacte en generació de caixa seria positiu des del primer any si bé dependrà de les condicions finals negociades i el grau d'adhesió al Pla".

Per això, l'anunci del pla de baixes s'ha realitzat al mateix temps que el de la monetització d'emplaçaments mòbils. L'objectiu d'ambdues mesures és impulsar la rendibilitat i reduir el deute, els dos principals llastos per a l'acció de Telefónica als últims anys.

Segons els primers càlculs elaborats per UGT, uns 4.200 treballadors de 53 anys o més podrien adherir-se a aquesta iniciativa. En un pla similar posat en marxa el 2016, 6.300 persones es van acollir al PSI, però al llarg de tres anys.

Cada treballador amb una antiguitat de 15 anys va cobrar el 68% de la retribució bruta fins a la seva jubilació. L'empresa també pagava la Seguretat Social i altres beneficis socials com l'assegurança mèdica. Telefónica ha confirmat la seva intenció que el nou PSI tingui "les mateixes condicions que l'anterior".

Noticias relacionadas

contador