ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivotelefonica 20181129152902
TELEFÓNICA
4,14€
  • 0,00€
  • -0,05%

Telefónica ha confirmat que proposarà als sindicats implementar un pla de baixes, denominat pla de suspensió individual (PSI) de l'ocupació, per un període d'un any. "Aquest pla, ideat per a majors de 53 anys, tindrà caràcter voluntari i les seves condicions concretes se supediten al desenvolupament de la negociació", ha assenyalat l'operadora de telecomunicacions en nota de premsa.

"El valor actual de la despesa del Pla s'estima a l'entorn dels 1.600 milions d'euros, i els estalvis anuals mitjana de despeses directes, a l'entorn de 220 milions d'euros a partir de 2021", ha afegit la companyia presidida per José María Álvarez Pallete, que ha reunit d'urgència el seu Consell d'Administració per prendre mesures que impulsin el valor de l'empresa en borsa.

"En qualsevol cas", ha destacat Telefónica, "l'impacte en generació de caixa seria positiu des del primer any si bé, dependrà de les condicions finals negociades i del grau d'adhesió al Pla".

Per això, l'anunci del pla de baixes s'ha realitzat al mateix temps que el de la monetització d'emplaçaments mòbils. L'objectiu d'ambdues mesures és impulsar la rendibilitat i reduir el deute, els dos principals llastos per a l'acció de Telefónica durant els últims anys.

Segons els primers càlculs elaborats per UGT, uns 4.200 treballadors de 53 anys o més podrien adherir-se a aquesta iniciativa. En un pla similar posat en marxa el 2016, 6.300 persones es van acollir al PSI, però al llarg de tres anys.

Cada treballador amb una antiguitat de 15 anys va cobrar el 68% de la retribució bruta fins a la seva jubilació. L'empresa també pagava la Seguretat Social i altres beneficis socials com l'assegurança mèdica. Telefónica ha confirmat la seva intenció que el nou PSI tingui "les mateixes condicions que l'anterior".

Noticias relacionadas

contador