ep economiaempresas- fitch confirmarating bbb con perspectiva estable de telefonica
EUROPA PRESS - Archivo
4,14€
  • 0,02€
  • 0,41%

Telefónica ha anunciat aquest dimarts l'acceleració dels seus plans per monetitzar la seva cartera d'emplaçaments de telecomunicacions mòbils com a part de la seva estratègia enfocada a "la creació de valor per a l'accionista". L'operadora ha informat que aquest ha estat un dels punts analitzats durant el consell d'administració celebrat avui.

Telefónica opera a través d'una cartera d'uns 130.000 sites a tot el món i és propietària, directament o a través de diferents filials, d'una cartera d'uns 68.000 sites en 12 mercats. Telxius, l'empresa d'infraestructura de telecomunicacions de Telefónica, és propietària d'aproximadament 18.000 i els aproximadament 50.000 restants són propietat d'altres filials del Grup Telefónica.

"En termes comparables de mercat, aquesta cartera d'aproximadament 50.000 sites podria generar uns 830 milions d'euros en ingressos i uns 360 milions d'euros en OIBDA, i pot requerir 25 milions d'euros en inversions de manteniment sobre una base proforma anual", ha explicat l'operadora en una nota.

Telefónica ha precisat que aquestes xifres són orientatives i estan basades en termes comparables de mercat, podent diferir en funció del perímetre, de l'estructura final de l'operació i dels termes d'arrendament que s'acordin.

Al Regne Unit, Telefónica compta amb al voltant de 7.000 sites a través de la seva participació del 50% en Cornerstone. Telefónica i Vodafone van crear aquesta companyia el 2012 per operar conjuntament la seva infraestructura de torres i reforçar així els seus acords per compartir infraestructura. Telefónica i Vodafone van acordar recentment ampliar el seu acord incloent-hi el desplegament de 5G i explorar noves opcions de monetització per Cornerstone.

A Alemanya, Telefónica Deutschland és propietària actualment d'uns 19.000 sites a tot el país.

Telefónica ha explicat que entre les possibilitats que està estudiant per a la monetització de la seva infraestructura per tal de generar valor per a l'accionista està l'ampliació de Telxius mitjançant la incorporació de sites addicionals de les filials de Telefónica, amb el suport dels socis minoritaris actuals en la companyia.

Telefónica ha confirmat també aquest dimarts un pla per "evolucionar la plantilla" que ja s'avançaven durant la passada sessió. Aquest pla inclou la suspensió individual d'ocupació voluntari per a majors de 53 anys. S'estima que aquest pla afectarà uns 5.000 treballadors.

Aquesta última mesura, i també l'anterior relacionada amb les seves infraestructures, s'emmarca en l'estratègia "per aconseguir millors resultats", ha recalcat Telefónica.

Els títols de Telefónica han rebut aquestes notícies pràcticament sense immutar-se. L'operadora s'ha mogut aquest dimarts igual que el mercat, anant de menys a més. En aquests moments tot just puja un 0,1%.

Noticias relacionadas

contador