• ...com la possible exempció de Mèxic i Canadà de pagar aquestes tarifes
cbtrump35

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha declarat que anunciarà la seva decisió sobre les tarifes dels aranzels que afecten a l'acer i l'alumini durant una reunió que se celebrarà avui a les 15:30 hora novaiorquesa (20:30 hora espanyola) segons informa 'CNBC'.

Aquest anunci arriba una setmana després que Trump digués que imposaria un aranzel del 25% per a les importacions de l'acer i un 10% per a l'alumini. El moviment no va trigar a sacsejar els mercats perquè era un clar indicatiu que el president dels Estats Units s'estava dirigint cap a polítiques comercials més proteccionistes.

Un funcionari de la Casa Blanca va declarar a la 'CNBC' que el president signarà aquest dijous un "document legal que promulgui els objectius declarats del president amb dates de promulgació i implementació incloses". Precisament, la 'NBC' va informar que aquest acte seria en gran mesura "simbòlic".

Per la seva banda, els mercats estan a l'expectativa de detalls més concrets, com la possible exempció de Mèxic i Canadà de pagar aquestes tarifes. Dues fonts properes a Trump van revelar a la 'CNBC' que estaria considerant una exempció de 30 dies per als dos països, en un moviment que estaria vinculat amb les negociacions sobre el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord.

Aquest dijous al matí, Trump ha piulat: "Espero la reunió d'avui a les 15:30 pm a la Casa Blanca. Hem de protegir i construir les nostres indústries d'acer i alumini mentre que al mateix temps vam mostrar gran flexibilitat i cooperació cap a aquells que són veritables amics i ens tracten de manera justa tant en el comerç com en l'aspecte militar".

Noticias relacionadas

contador