le-senat-confirme-la-nomination-de-powell-a-la-tete-de-la-fed

L'euro aguanta gran part del seu ral·li del dimecres, quan es va disparar fins a màxims de més d'un mes i mig després d'una Reserva Federal dels EUA (Fed) sorprenentment acomodatícia que ha deixat el mercat ple de dubtes. La divisa europea, no obstant això, corregeix un 0,2% a mitja sessió i perd els 1,14 dòlars, després d'escalar fins als 1,1450 'bitllets verds' el dimecres, nivells de preu que no tocava des del 4 de febrer.

Les pujades en la moneda europea, que posa terra pel mig amb els seus recents mínims en els 1,1177 dòlars, es deuen a la feblesa de la divisa dels EUA, que deixa caigudes contra tots els seus rivals aquest dijous. El ien també es canvia de mans en màxims d'un mes, en les 110,32 unitats per dòlar i l'índex del dòlar, que mesura el seu acompliment contra una cistella de divises rivals es deixa un 0,5%. La lliura no s'uneix a la festa i cotitza prop dels mínims del dimecres, en els 1,3150 dòlars, danyada per la incertesa que persisteix al Brexit.

El procés de divorci és l'altra gran notícia de la jornada. Els líders europeus es reuneixen abans de la cimera de la Unió Europea (UE) per a analitzar la pròrroga de només tres mesos que ha sol·licitat la primera ministra britànica, Theresa May. La 'premier' ja ha declarat estar penedida de la seva sol·licitud perquè Brussel·les condiciona una extensió del Brexit al fet que el Parlament doni suport a l'acord aconseguit amb May. I la Cambra dels Comuns està lluny de prestar el seu suport a la primera ministra.

Aquest tema mantindrà als inversors ocupats i eclipsarà la decisió de política monetària del Banc d'Anglaterra (BoE per les seves sigles en anglès) que es mostrarà reticent a unir-se a la coral de bancs centrals que s'han tornat més acomodaticis, entre els quals la Fed és la 'prima dóna'.

Els experts apunten al fet que la falta de múscul del bitllet verd persistirà després que el president de la Fed, Jerome Powell, eliminés les opcions de noves pujades de tipus aquest 2019, deixant clar que el cicle de normalització de la política monetària del banc central ha arribat a la seva fi. A més, els mercats comencen a descomptar una retallada de taxes a la fi d'any, ja que el banc central ha sobrepassat les expectatives dels analistes amb un discurs extremadament flexibilizador.

Per si això fos poc, el supervisor econòmic també ha retallat les seves expectatives de creixement i inflació, encara que ha incrementat les seves previsions sobre el mercat laboral. Afegit a tot això, els experts de MUFG Bank indica que les pressions sobre els bons estatunidencs presagien més feblesa per al dòlar en la resta de l'any.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, l'euro/dòlar cotitza en plena zona de resistència: l'últim màxim decreixent. "Aquest nivell és doblement resistència per tractar-se de l'últim màxim decreixent (1,1420), així com de la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des de finals de setembre", explica José María Rodríguez, analista en *Bolsamanía.

"Del que es dedueix que només per sobre dels 1,1420 en preus de tancament i en veles setmanals, tindrem un renovat senyal de fortalesa, avantsala del que pot ser l'inici d'un nou tram amb objectiu en els màxims de gener (1,1570). Però no correm abans d'hora, ja que el preu cotitza en plena zona de resistència", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador