trump-devoilera-des-details-de-l-accord-avec-le-mexique-en-temps-voulu

El president nord-americà, Donald Trump, s'ha pronunciat aquest dimarts sobre les paraules del màxim responsable del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, que ha parlat en el marc del Fòrum de bancs centrals que s'està celebrant a Sintra (Portugal). El banquer italià ha deixat la porta oberta a més estímuls, tant baixades de tipus com ampliació del programa de compra d'actius (QE), i això ha provocat pujades en borsa i caigudes en l'euro.

"Mario Draghi acaba d'anunciar que podrien arribar més estímuls, cosa que immediatament ha fet que l'euro caigués davant del dòlar, cosa que els facilita injustament la competència contra els Estats Units. Han estat sortint-se amb la seva durant anys, juntament amb la Xina i altres països", ha escrit Trump en el seu compte de Twitter.

Un comentari que no ha estat aïllat, ja que l'atac del president dels EUA a Dragui ha anat més enllà. En un altre comentari, Trump ha aprofitat per insistir que "els mercats europeus han pujat gràcies als comentaris (injustos per als EUA) realitzats avui per Mario D!".

Draghi ha reafirmat des de Sintra el missatge 'dovish' que ja va oferir el passat 6 de juny, durant el qual va deixar la porta oberta a una rebaixa de tipus que el mercat espera per desembre. Durant aquesta trobada, el BCE va canviar la seva orientació i retarda una pujada de tipus almenys fins a la segona meitat de 2020.

Les seves paraules han tingut també impacte en els bancs, que han tornat a ressentir-se'n com ja van fer a principis de mes. Dins de l'IBEX, les entitats financeres són les que més cauen, amb Bankia deixant-se un 3,5%.

Els experts valoren aquest dimarts les paraules de Draghi i molts d'ells recorden que el president del BCE deixarà el seu càrrec l'octubre. En un comentari titulat 'De Donald a Mario amb amor', en clara al·lusió als tuits esmentats, els analistes de TD Securities recalquen la "debilitat" de Draghi, que "deixarà les mitjans de política monetària futures en mans d'un nou president".

Noticias relacionadas

contador