• Quan el president del BCE Mario Draghi es va embarcar en l'expansiva política monetària, li vaig dir que impulsaria el superàvit d'exportació d'Alemanya, ha assenyalat
  • Schäuble ha traslladat la responsabilitat de la feblesa de l'euro enfront del dòlar al BCE
Schauble_Parlamento

Continua l'encreuament de declaracions sobre la valoració de les divises i el suposat ús que fan les economies alemanya, xinesa o japonesa de les seves monedes per obtenir avantatge competitiu davant els seus socis comercials, especialment EUA. L'últim a contestar a les crítiques abocades per Donald Trump sobre la suposada preeminència d'aquestes economies, obtinguda a força de depreciar l'euro, el ien o el yuan, ha estat el ministre de Finances alemany.

Wolfgang Schäuble no només ha rebutjat les acusacions del principal assessor comercial del president nord-americà, sinó que ha aprofitat l'ocasió per culpar al Banc Central Europeu (BCE) per un tipus de canvi "massa baix" per a Alemanya.

Schäuble ha reconegut en una entrevista en un diari que el BCE havia de fixar la política monetària per a la zona euro en el seu conjunt, però ha assenyalat que "és massa flexible per a Alemanya".

"El tipus de canvi de l'euro és, en sentit estricte, massa baix per a la posició competitiva de l'economia alemanya", ha declarat al diari 'Tagesspiegel'. "Quan el president del BCE Mario Draghi es va embarcar en l'expansiva política monetària, li vaig dir que impulsaria el superàvit d'exportació d'Alemanya", ha assenyalat el ministre alemany.

En la mateixa entrevista també assegura que va prometre llavors "no criticar públicament" aquestes polítiques, "però no vull ser criticat per les conseqüències d'aquesta política", ha subratllat.

Noticias relacionadas

contador