ep ose maria roldan declarala presentacionlos resultadosla banca
EUROPA PRESS - Archivo

"Fa 15 anys, la cartera hipotecària d'un banc era la columna vertebral, era l'ideal. Ara s'està convertint en una cartera maleïda", ha afirmat el president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán, durant una entrevista a COPE. "El mercat hipotecari ha permès que més del 80% de les famílies a Espanya tingui accés a una propietat", ha afegit.

Roldán creu que a hores d'ara la concessió d'hipoteques s'ha alentit i seria un drama per a l'economia si la tendència es mantingués. A més, considera que si finalment es decideix que els bancs paguin els impostos sobre les hipoteques, ho faran, però aquest tipus de canvis "no té efectes retroactius", per tant no tindrà impacte a les entitats.

Si finalment es decideix que els bancs paguin els impostos sobre les hipoteques, ho faran, però aquest canvi no tindrà impacte a les entitats

Afirma que el sector ha complert amb la legislació vigent i recorda que la banca, com qualsevol altre sector econòmic, haurà de fer els seus comptes si augmenten els seus costos i serà la política comercial de cada entitat la que decideixi si repercuteix aquests increments als seus clients en les hipoteques.

El president de l'AEB ha recordat durant aquesta entrevista que el dia que el Tribunal Suprem va canviar de criteri sobre les hipoteques els bancs van perdre 6.000 milions d'euros. Per això, assegura que la caiguda de les cotitzacions hagués estat menor amb els mercats borsaris tancats. "Quan als mercats se'ls sorprèn amb decisions que no esperen, els inversions es posen a la pitjor de les situacions".

D'altra banda, pel que fa a l'evolució de l'economia a Espanya, Roldán s'espera que aquest any i el pròxim "encara seran bons", però 2020 "es pot complicar si ens descuidem i ens relaxem. No podem malmetre en dos anys tot el que hem aconseguit amb molts esforços".

Noticias relacionadas

contador