boris-johnson-brexit 20200407081421

El Govern del Regne Unit ha anunciat aquest dijous que impulsarà una nova ajuda econòmica per a totes aquelles empreses afectades per la crisi del coronavirus, la seva tercera mesura de reactivació en menys d'un mes. Amb la seva posada en marxa, l'Executiu britànic pretén pal·liar les més que possibles pèrdues derivades del ressorgiment de la pandèmia al continent europeu, i demostrar així el seu total suport al teixit empresarial del país.

La segona onada de la pandèmia ha obligat el Regne Unit a imposar restriccions més severes, com que els bars i pubs tanquin a les 22.00 de la nit o que, en la mesura que sigui possible, s'opti pel teletreball.

Per això, Rishi Sunak, el ministre de Finances britànic, ha informat que el Govern s'ocuparà d'una part dels salaris dels treballadors de jornades parcials i que injectarà més diners a les empreses del sector hostaler i autònoms. El cost total d'aquestes ajudes, que pretenen esperonar l'activitat laboral, podrien rondar els 13.000 milions de lliures (al canvi són uns 14.000 milions d'euros)

"Sempre he dit que hem d'estar preparats per adaptar el nostre suport financer a mesura que evoluciona la situació, i això és el que estem fent. Aquests canvis signifiquen que el nostre suport arribarà a moltes més persones i protegirà molts més llocs de treball", ha dit Sunak.

L'anunci s'ha produït temps després que tant economistes del país com propietaris de locals del nord d'Anglaterra reclamessin aquesta ajuda estatal. Van acusar el propi Sunak i al primer ministre britànic, Boris Johnson, de mantenir-se al marge de la recuperació econòmica, tot i aplicar noves mesures per frenar al virus.

Noticias relacionadas

contador