ep reino unido
TWITTER - Archivo

Boris Johnson, el primer ministre del Regne Unit, ha instat a tots els seus ciutadans que treballin des de casa, sempre que sigui possible. A més, ha decretat que els bars i restaurants del país hauran de tancar a les 22.00 hores. Totes dues decisions formen part del pla que implementant el país per intentar frenar la propagació del coronavirus, en vista de l'augment de casos aquests últims dies.

Jonhson ha apuntat al Parlament anglès que "aquest és el moment d'actuar". Tot i que no ha volgut parlar d'un segon confinament, el primer ministre ha avisat que es reservaran el dret d'aplicar restriccions encara més "significatives".

En el tema de la restauració, Jonhson també ha anunciat que serà obligatori l'ús de màscares i que els qui no obeeixin aquestes normes o les regles de quarantenes obligatòries s'enfrontaran a fortes multes. D'aquesta manera, el seu govern pretén disminuir els contactes socials, principal origen dels contagis.

Les mesures s'han conegut aquest dimarts, un dia després que els directors mèdics del Regne Unit elevessin el nivell d'alerta del país, alertant que el virus s'està propagant ràpidament. Altres importants experts mèdics van dir que el nombre de noves infeccions diàries al país, que va arribar el dilluns a 4.300, podria augmentar fins a 50.000 per dia a l'octubre si no es prenen mesures immediates.

"No tornarem a la mena de mesures que teníem a la primavera". "Si la gent pot treballar des de casa, hauria de fer-ho". "Però emfatitzo que és molt important que les persones les feines dels quals requereixen que estiguin en un lloc de treball específic, ho facin", ha afirmat el ministre de l'Oficina del Gabinet, Michael Gove.

Noticias relacionadas

contador