china estados unidos eeuu guerra

La guerra comercial entre la Xina i els EUA torna a acaparar l'atenció dels inversors, però aquesta vegada per bé. La notícia que EUA ha convidat a una delegació del país asiàtic a sostenir una nova ronda de converses per tractar els efectes del conflicte aranzelari que enfronta a les dues primeres potències mundials s'ha rebut com una dosi d'aire fresc a les places financeres, molt estomacades per la crisi turca.

Segons informa Reuters, una delegació xinesa encapçalada pel viceministre de Comerç, Wang Shouwen, viatjarà a Estats Units per sostenir converses comercials a finalitats d'agost, ha comunicat el Ministeri de Comerç de Xina. Les converses són per invitació dels Estats Units i es realitzaran amb el sotssecretari del Tresor dels EUA per a Assumptes Internacionals, han agregat fonts ministerials en un comunicat.

El Ministeri de Comerç de Xina també ha subratllat a la seva declaració que Pequín no acceptarà cap mesura comercial unilateral, però celebra el diàleg. Com també ho celebren els mercats. "Aquestes informacions han provocat un alleujament als mercats i han donat ales al renminbi per rebotar des dels seus recents mínims de 19 mesos", escriu Michael Hewson, analista de CMC Markets.

contador