banco nueva zelanda

El Comitè de Política Monetària del Banc de la Reserva de Nova Zelanda ha acordat aquest dimecres mantenir el tipus oficial d'efectiu al 5,50%.

El Comitè ha acordat que el tipus oficial s'ha de mantenir a un nivell restrictiu per garantir que la inflació anual dels preus al consum es torni a situar a l'interval objectiu de l'1 al 3% i per donar suport a la màxima ocupació sostenible.

L'organisme ha assenyalat al comunicat que els tipus d'interès estan limitant l'activitat econòmica i reduint la pressió inflacionista segons el previst.

El creixement de la demanda a l'economia continua moderant-se. Tot i que el creixement del PIB al trimestre de juny va ser més gran del previst, les perspectives de creixement continuen sent moderades, ha indicat. Com que les condicions monetàries continuen sent restrictives, s'espera que el creixement de la despesa continuï disminuint, afegeix.

A escala mundial, el Banc de la Reserva de Nova Zelanda destaca que el creixement econòmic es manté per sota de la tendència i la inflació general ha disminuït a la majoria dels nostres socis comercials. La inflació subjacent també ha disminuït, però menys. L'afebliment de la demanda mundial pressiona a la baixa els volums i els preus de les exportacions neozelandeses. A banda del petroli, els preus de les importacions mundials han baixat.

Tot i que el desequilibri entre l'oferta i la demanda continua moderant-se a l'economia neozelandesa, cal un període prolongat d'activitat moderada per reduir la pressió inflacionista, ha assenyalat el banc central.

Hi ha el risc a curt termini que l'activitat i la inflació no s'alenteixin tant com caldria. A mitjà termini, un alentiment més gran de la demanda econòmica mundial, sobretot a la Xina, podria pesar més sobre els preus de les matèries primeres i els ingressos d'exportació neozelandesos, conclou.

Noticias relacionadas

contador