dl nzd nz new zealand dollar reserve bank of new zealand rbnz banknotes coin pb
Sharecast / Squirrel_photos via Pixabay

El Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha mantingut sense canvis, tal com s'esperava, els tipus d'interès al 5,50%, el nivell més alt en 15 anys. "La inflació general es manté per sobre de la banda objectiu de l'1% al 3%, cosa que limita la capacitat del comitè per tolerar sorpreses inflacionàries a l'alça", ha dit el governador de l'RBNZ, Adrian Orr, en un comunicat.

Cal destacar que la inflació de Nova Zelanda va ser, al quart trimestre de l'any passat, del 4,7%, molt per sobre del rang objectiu del banc central. "A diferència d'altres bancs centrals que estan a punt d'iniciar els seus respectius cicles de retallades de tipus, els mercats han especulat amb una pujada addicional dels tipus per part de l'RBNZ", recorden els experts de Danske Bank, que veuen el to del anunci d'avui "clarament pessimista, cosa que suggereix que el nivell actual dels tipus es considera prou restrictiu".

L'índex de referència S&P/NZX 50 de Nova Zelanda ha tancat amb una pujada del 0,6% fins als 11.763,32 després de la decisió de l'RBNZ. Per la seva banda, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha acabat pràcticament pla, als 7.660,40 punts.

Ho ha fet després de conèixer al país les dades d'inflació, que es va accelerar al gener al mateix ritme que al mes anterior. En concret, l'IPC del país va augmentar un 3,4% al primer mes de l'any, el mateix creixement que va registrar al desembre. Excloent-ne articles volàtils i viatges de vacances, els preus van augmentar un 4,1% i es van refredar lleugerament respecte a la lectura del desembre del 4,2%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha tancat amb una caiguda del 0,08% fins als 39.208,03 punts, mentre que el Topix ha perdut un 0,1% per tancar als 2.674,95 punts. Precisament, aquest dimecres el Banc del Japó ha dit que la probabilitat d'assolir l'objectiu d'inflació "no és prou alta".

En paraules del director executiu del banc central, Seiichi Shimizu, es revisarà la flexibilització monetària del banc quan estigui a la vista l'èxit de la meta d'inflació, i mentrestant se seguiran vigilant les tendències salarials i les dades de preus, ha dit a una sessió del Parlament nipó.

El Kospi de Corea del Sud ha acabat amb un avanç de l'1%, instal·lat als 2.652,29 punts. Ha pujat després de dos dies consecutius de caigudes. El Kosdaq, de menor capitalització, ha sumat un rebot de l'1,1% fins als 863,39.

​A la Xina, l'índex CSI 300 ha perdut un 1,3% per tancar als 3.450,26 punts. L'índex Hang Seng de Hong Kong, per part seva, ha caigut un 1,3%, tot i que les accions immobiliàries han pujat amb força. I és que aquest dimecres Hong Kong ha anunciat que eliminarà les restriccions a la propietat en un esforç per impulsar el sector immobiliari. El secretari de Finances, Paul Chan, espera que l'economia creixi entre un 2,5% i un 3,5% aquest any.

Noticias relacionadas

contador